Bitfi ruší odměnu za úspěšné hacknutí peněženky

0
(0)

O nehacknutelné hardwarové peněžence Bitfi, kterou horlivě propaguje John McAffee, jsme vás již informovali ve více článcích. Přibližně před dva a půl měsícem přišla tato společnost s odvážným prohlášením, že jejich zařízení nelze žádným způsobem napadnout.

O svém tvrzení byli natolik přesvědčeni, že vyhlásili “soutěž”, v níž osoba, která dokáže Bitfi hacknout, dostane odměnu 100.000 dolarů. Netrvalo dlouho, a v průběhu minulého měsíce 15letý Saleem Rashid úspěšně hacknul root kryptopeněženky BitFi a spustil na ní kultovní hru Doom. Přestože z ní nedokázal uložené mince vytáhnout, jasně naznačil zranitelnost tohoto zařízení.

Bitfi odstraňuje ze svého sloganu označení “Unhackable”

Nyní, ani ne 3 měsíce od představení této hardwarové peněženky, jejíž cena se pohybuje na úrovni 120 dolarů, zveřejnil výrobce tweet, kde oznamuje, že ruší možnost výše zmíněné odměny pro osoby snažící se peněženku hacknout.

„S okamžitou platností ukončujeme současné programy odměňování, které způsobily oprávněný hněv a frustraci v rámci komunity. Uznáváme a velmi oceňujeme její práci a úsilí. Zároveň odstraňujeme z našeho sloganu slovo „Unhackable” (nehacknutelná / neprolomitelná), neboť toto označení vyvolalo v komunitě značné spory.”

Rozhodnutí o stažení odměny přišlo spolu s oznámením personální změny v Bitfi týmu. Společnost se rozhodla najmout nového bezpečnostního manažera, který by měl pracovat na vývoji této hardwarové peněženky. Jeho jméno však veřejnosti zatím oznámeno nebylo.

Přestože Bitfi uznala možnost „zranitelnosti” svého zařízení, povětšinou se zdržela komentování různých hacků, které byly postupně zveřejňovány na různých sociálních sítích.

Mohlo by vás zajímat: Víte, jaký je rozdíl mezi Hot Wallet a Cold Wallet?

I když několik hackerů reálně prokázalo mnohé slabiny tohoto zařízení, horlivý propagátor Bitfi, John McAfee, vícekrát útočným stylem buď zpochybnil, nebo se snažil vyvrátit jejich výsledky, jen aby udržel „dobré” renomé značky. A samozřejmě i předešel nutnosti vyplatit 100.000 dolarovou odměnu.

Tip redakce: McAffee má problém! – Predikce nevychází – Jaká je šance, že přijde o své nádobíčko?

Najatá armáda trollů?

V jednom ze svých vyjádření dokonce Bitfi nazvalo hackery, kterým se podařilo prolomit bezpečnost peněženky, armádou trollů najatých konkurenčními společnostmi Ledger a Trezor.

Tiskový mluvčí Bitfi se nechal slyšet takto:

“Chápejte prosím, že peněženka Bitfi je hlavní hrozbou pro Ledger a Trezor, protože poukazuje na fakt, že jejich technologie je zastaralá … Takže si najali armádu trollů, aby se pokusili zničit naši reputaci (což je v pořádku, protože pravda se vždy ukáže) … Jediné, co tito trollové dokáží, je kritizovat, ale když jde do tuhého, naši peněženku hacknout nedokážou.”

Závěr

Bitfi bylo kritizováno už od samého začátku prodeje především za to, že jejich hardwarová peněženka nemá žádné bezpečnostní prvky, které by byly lepší než konkurenční produkty. Po rozebrání se například zjistilo, že disponuje procesorem MediaTek MT6580, který je v současnosti považován za jedno z těch levných řešení. I to vedlo ke vzniku pochybností o ceně peněženky, která je na úrovni konkurence.

Suma sumárum to tedy vůbec nepřidává na dobré reputaci této společnosti. Tak důležitá zařízení, jakými hardwarové peněženky jsou, by měla být zajištěna po všech stránkách. Konkurence totiž nabízí ověřené produkty, které využívá množství lidí bez jakýchkoli problémů. Je tedy otázkou, zda si Bitfi se svým zařízením a především přístupem dokáže na tomto trhu vůbec najít své místo.

Přeloženo ze slovenského originálu, který pro Kryptomagazín napsal Dalibor.

Zdroj:
ethereumworldnews.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img