Top 5 článků za poslední týden + Bonusová zpráva dne

4.6
(5)

Pokud jste nestihli si přečíst všechny naše články za minulý týden, zkuste náš výběr top 5 článků plus bonusovou zprávu dne:

Rogers: Lituji, že jsem nebyl mezi prvními investory do kryptoměn

Americký investor Jim Rogers před nedávnem vystoupil v rozhovoru pro Economic Times, kde litoval toho, že nekoupil nejdůležitější kryptoměnu světa před více než deseti lety, kdy se její hodnota pohybovala okolo jednoho amerického dolaru. V rozhovoru uvedl, že současný finanční systém bude mít v příštích deseti letech vážné problémy. Rogers v rozhovoru také řekl, že bitcoin by podle odborníků mohl sloužit jako inflační zajištění a vhodný investiční nástroj podobný drahým kovům.

Bitcoin se chystá všechny překvapit, downtrend je za námi: Nicholas Merten

Zatímco medvědí nálada narůstá, ostře sledovaný kryptoanalytik Nicholas Merten říká, že bitcoin (BTC) se chystá všechny překvapit. Influencer, který se může pochlubit více než půl milionem sledujících, v novém videu dodává hopium do žil kryptoobchodníkům a investorům. Vyjde mu jeho predikce? Merten svým 516 000 odběratelům na YouTube říká, že i když cenová akce pro BTC nadále vypadá ponuře, jeden indikátor naznačuje, že klesající trend je za námi. Merten hovoří o tom, že velké skoky v objemu obchodování na grafu bitcoinu historicky sloužily jako spolehlivé indikátory pro potvrzení zvratů trendů. Jak analytik poukázal, špičky v objemech se shodovaly se spodní částí cenových korekcí jak v březnu 2020, tak v květnu 2021.

Evropská centrální banka odhalila, že 10 % domácností eurozóny vlastní kryptoměny

Výzkum, který v úterý 24. května zveřejnila Evropská centrální banka (ECB), ukázal, že jedna z deseti domácností v eurozóně si pořídila nějaké kryptoaktivum, jako je bitcoin. Průzkum spotřebitelských očekávání ECB zjistil, že v šesti zemích, kde se průzkum provádí, vlastní kryptoaktivum v průměru 10 % domácností, přičemž tento poměr se pohybuje od šesti procent ve Francii po čtrnáct procent v Nizozemsku. Zhruba 37 % respondentů uvedlo, že vlastní kryptoměny v hodnotě do 999 eur (1 065 USD), 29 % má v držení kryptoměny v hodnotě 1 000 až 4 999 eur a 13 % pak drží digitální aktiva v hodnotě 5 000 až 9 999 eur.

Ethereum kleslo na nejnižší úroveň vůči bitcoinu, více než 370 milionů USD zlikvidováno

Kryptoměnové trhy v posledních týdnech velmi krvácejí. Během včerejška největší kryptoměna světa klesla na 13denní minimum, když se cena dostala na úroveň 28 000 USD. Ethereum se propadlo ještě více, když kleslo pod 1 800 USD. Altcoiny se nacházejí také v červených číslech, když bylo za pouhý den zklikvidováno více než 370 milionů amerických dolarů. Ethereum se tak během 24 hodin dostalo na nejnižší úroveň od října minulého roku.

Rusko “aktivně zvažuje” využití digitálních měn pro mezinárodní platby

Moskva zaujímá pozitivní postoj k digitálním aktivům poté, co její invaze na Ukrajinu vyvolala ostrou reakci západních zemí v podobě uvalených sankcí. Moskevská tisková agentura Interfax a agentura Reuters uvedly, že Ivan Chebeskov, který vede oddělení finanční politiky na ruském ministerstvu financí, aktivně zvažuje možnost začlenění kryptoplateb.

“Otázka používání těchto digitálních měn jako barterových transakcí pro mezinárodní zúčtování se aktivně projednává”

Podle místních novin Vedomosti ministerstvo financí zvažuje přidání návrhu o mezinárodních platbách do aktualizované verze zákona o kryptoměnách, jehož konečné znění je zatím stále v přípravě.

Bonusová zpráva

Paraguay schválila plán na regulaci kryptoměn

Země Latinské Ameriky berou kryptoměny stále vážněji a v současné době usilují o ratifikaci právních a dalších relevantních rámců. Díky levné elektřině a “krypto-přátelskému” prostředí byla Paraguay v minulosti považována za ráj pro těžbu kryptoměn. I přes odpor centrální banky země přijala ve čtvrtek paraguayská poslanecká sněmovna na mimořádném zasedání plán na regulaci kryptoměn. Cílem zákona, který byl původně předložen paraguayskému Senátu v červenci loňského roku, je upravit obchodní činnost týkající se digitálních aktiv. To zahrnuje udělování licencí a dohled nad firmami zabývajícími se těžbou kryptoměn, které působí na území státu. Navrhovaná legislativa nečiní z žádné kryptoměny zákonné platidlo. Návrh zákona se navíc také snaží učinit z Paraguaye mezinárodní centrum pro těžaře kvůli nízkým sazbám za elektřinu, které v zemi činí přibližně pět centů za kilowatthodinu, což je nejnižší sazba v Latinské Americe. [1]

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.6 / 5. Počet hlasujících 5

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img