Patnáct nejlepších kryptoburz v roce 2020 – 3.díl

5
(1)
V
V
Pod touhle maskou je toho Víc než jen maso, pod touhle maskou se skrýVá idea. Je mi ctí, že tě poznáVám a můžeš mi říkat...V.

V minulých dvou dílech jsme si představili prvních devět kryptoburz v čele s tou největší, dle denního objemu obchodování, Binance. Dále jsme se podívali na kryptoburzy Change NOW, Kraken, Coibase, Bitstamp, CEX. IO, Xcoins, Shapeshift a Coinmama. V dnešním posledním dílu této minisérie si představíme zbylých šest kryptoburz z patnáctky nejlepších burz na trhu v roce 2020. A dnes začínáme další velkou kryptoburzou – Gemini.

10) Gemini

gemini
zdroj: gemini.com

Gemini je snadno použitelná burza, která vám umožní vytvořit si kryptografické portfolio. S Gemini můžete nakupovat, prodávat a ukládat více než 20 kryptoměn. Je to skvělá služba jak pro krypto začátečníky, tak pro profesionální obchodníky. Platforma vám poskytne všechny analytické nástroje, které potřebujete k obchodování.

Burza byla založena roku 2014 v New Yorku bratry Tylerem a Cameronem Winklevossovými. S Gemini si můžete být více než jisti svou bezpečností. Jedná se o licencovanou platformu pro výměnu kryptoměn s předpisy na bankovní úrovni. Má také největší pojistné krytí ve srovnání s jinými kryptoměnovými uschovateli. Všechny vklady v amerických dolarech jsou uloženy v pojištěné bance a většina jeho kryptoaktiv je držena offline.

11) Bitpanda

bitpanda
zdroj: play.google.com

Bitpanda vám umožní obchodovat s více než 30 digitálními mincemi s několika platebními možnostmi, včetně takových metod, jako je Amazon nebo vaše kreditní karta. To vám umožní koupit kryptoměny během několika minut, jakmile budete mít svůj účet ověřen. S Bitpanda můžete převést mince na jiné uživatele služeb zdarma.

Aby vám tato kryptoměnová burza poskytla maximální bezpečnost, ukládá finanční prostředky do bezpečných offline peněženek a používá nejnovější šifrovací technologie.

Burza byla založena roku 2014 a sídlí ve Vídni v Rakousku. Od roku 2019 je burza regulována rakouskými úřady a vše musí být tedy řádně pojištěné. Výhodou této burzy je, že začíná pronikat i na trh s komoditami. Dá se zde tedy obchodovat opravdové zlato, stříbro, palladium a platina. Všechny tyto komodity jsou uloženy v trezorech ve Švýcarsku.

12) TradeStation

tradestation
zdroj: play.google.com

TradeStation je úžasná platforma pro profesionální obchodníky s kryptoměnami, která vám poskytuje pokročilé obchodní nástroje, statistiky a makléřské služby. S TradeStation můžete sledovat nedávné změny na trhu a upravovat svůj vlastní přístup k obchodování, testovat své strategie a dozvědět se ještě více o digitálních aktivech, futures a blockchainu.

TradeStation vám umožní vidět nejlepší směnné kurzy a ceny. Má odlišný přístup ke komisím, což je činí konkurenceschopnějšími. Vaše poplatky jsou založeny na velikosti zůstatku na vašem účtu, nikoli na počtu operací.

13) Huobi Global

huobiglobal
zdroj: play.google.com

Huobi Global je spolehlivá kryptoměnová služba působící od roku 2013. Burza byla založena v Číně a aktuálně sídlí v Singapuru. Je to jedna z největších kryptoměnových burz založených na denním objemu obchodování. Huobi Global můžete v současné době použít k nákupu, prodeji a ukládání 237 digitálních aktiv.

Huobi udržuje své finanční prostředky v offline studených peněženkách a má nepřetržité bezpečnostní monitorování. S Huobi Global můžete nakupovat kryptoměny za fiat měnu pomocí vaší kreditní karty.

14) eToro

etoro
zdroj: etoro.com

eToro je výkonná kryptoměnová platforma, která by mohla být použitelná jak pro začátečníky, tak pro zkušené obchodníky. Poskytuje vám pokročilé obchodní nástroje a uživatelsky přívětivé služby.

S eToro můžete nakupovat a prodávat různé přední i alternativní kryptoměny, budovat své portfolio, držet krok s nejnovějšími kryptografickými zprávami a výzkumem. Můžete se také spojit s ostatními investory, abyste diskutovali o obchodních strategiích a připojili se k obchodní komunitě 10 milionů uživatelů z celého světa. Tato kryptoburza vám umožní koupit digitální mince s kreditní kartou nebo službou PayPal.

15) Bitfinex

bitfinex
zdroj: play.google.com

Bitfinex je jednou z nejstarších a nejdůvěryhodnějších kryptoměnových burz, která byla založena v roce 2012 v Hongkongu. Umožní vám nakupovat a prodávat Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple a další kryptoměny s platebními kartami. S touto službou můžete také obchodovat a vybírat fiat měny.

Bitfinex poskytuje investorům pokročilé obchodní služby a nástroje, včetně obchodních grafů, kryptografických zpráv a aktualizací. Celkový objem obchodů na platformě řadí burzu Bitfinex do špičky mezi světovými kryptoburzami. A není to zase až tak dávno, kdy byla Bitfinex tou úplně největší burzou.

Závěr

Kryptoburza Bitfinex patří mezi uživateli k velmi oblíbeným, a to pro nízké poplatky při obchodování a poměrně značnou nabídku kryptoměn. Kromě toho se burza řadí mezi naprostou špičku mezi burzami s největší likviditou.

Nyní si můžete rozdělit burzy do několika kategorií na základě služeb, které poskytují. Zatímco některé z nich umožňují obchody fiat-to-krypto, jiné zase nepodporují mnoho platebních a výběrových metod.

Pokud je tedy například vaším hlavním zájmem 100% bezpečnost, měli byste věnovat pozornost takovým burzám jako je například ChangeNOW, která nevyžaduje žádné osobní údaje, které mohou být odcizeny. Pokud se váš zájem kromě kryptoměn orientuje i na komodity, jako je zlato, stříbro, palladium či platina, bude vaší jasnou volbou Bitpanda.

Tip: Pokud jste dočetli až sem a naše články pro vás mají přínos, zvažte podporu našeho webu třeba prostřednictvím nákupu prověřených hardware peněženek Ledger nebo Trezor.

Můžete také využít náš referral, který Vám vrátí 10% z poplatků na kryptoburze Binance a na kryptoburze Bitfinex.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 1

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
David

Srovnání nejzajímavějších burz by mohlo být pro spoustu čtenářů včetně mě velmi zajímavé, nemůžu se ale zbavit dojmu, že se z toho dalo vytěžit mnohem mnohem víc. Forma těžce převážila obsah, když porovnávám technické parametry jednotlivých platforem, tak by bylo daleko užitečnější použít heslovitý popis ve stylu rok a místo založení, počet obchodovaných kryptoměn, požadavek na KYC, výše poplatků (čísla, ne “docela dost nízké”), možnost platit fiatem, kartou atd. atd. Přičemž tam, kde by to autor považoval za vhodné, mohl by uvést i nějakou tu doplňující poznámku, eventuelně jednovětné závěrečné shrnutí nebo hodnocení. Místo toho je u každé burzy slohové cvičení, kde je víceméně pořád totéž, protože burzy jsou si pochopitelně v principu velmi podobné. Když už ale u jedné uvedete, že na ní lze platit kartou a nebo že drží krypto offline, tak to pak vypadá, že na ostatních to nejde, respektive že tam drží všechno krypto v hot wallet a jen čekají, kdy to někdo vybere… 😀
Sice mi v přehledu chybí KuCoin, ale zato jsou tam minimálně tři burzy, o kterých jsem v životě neslyšel a dalších alespoň pět, které bych do top přehledu určitě nezařadil a autorův popis mě o jejich jedinečnosti bohužel nepřesvědčil…

spot_img