Největší a nejznámější kryptoměnové burzy (část 2.)

0
(0)
Dariusz Matuszyński
Dariusz Matuszyński
Jsem zakladatelem portálu Kryptomagazin.cz, o kryptoměnách na české scéně nebylo prakticky nic, a tak jsem se rozhodl to napravit. Mám rád myšlenku decentralizace, trochu toho cypherpunku a kryptoanarchie. Krypto odvětví je můj svět, kde se denně pohybuji a pracuji, nemohu to tedy již nazvat koníčkem nebo zálibou. Rád vás na vašem kryptomagazínu vždy uvítám :)

Teprve nedávno jsme vám představili první část tohoto seriálu. Představili jsme si burzy Bitfinex, Binance a Bitstamp. Jde nepochybně o ty nejznámější a často i nejpoužívanější kryptoměnové burzy. Dnes si představíme další tři, z nichž vám určitě minimálně dvě budou povědomé. Pojďme se tedy konkrétně podívat na BitMEX, Bittrex a Changelly.

BitMEX

Tuto obchodní platformu využívají zejména zkušení tradeři. Založena byla v roce 2014 v Hongkongu a podle denního objemu patří mezi ty největší kryptoměnové burzy na světě (téměř 1 miliarda dolarů denně). K takovému dennímu objemu pomáhá zejména obchodování kryptoměn jako BTC, ETH, BCH, XRP, DASH, ZEC, XLM nebo XTZ.

Největší výhoda této burzy je však v jedinečné nabídce prvků a indikátorů pro obchodníky. Většina ze zkušených traderů využívá BitMEX zejména kvůli schopnosti obchodovat na páku. Právě proto se nedoporučuje tato burza pro nováčky, protože pomocí páky se sice dá krásně vydělat, ale také velmi rychle prodělat. Právě na trhu, jaký máme nyní, lze zajisté shortování využít na přilepšení si. Avšak na to je třeba mít skutečnou znalost trhu a kryptoměn, čas a velkou dávku zkušeností s technickou analýzou.

Bittrex

Jedna z malého počtu burz, která pochází přímo z Ameriky, konkrétně Seattlu. K oficiálnímu spuštění došlo ve stejný rok jako při burze BitMEX a tedy v roce 2014. Burza Bittrex přitahuje své investory zejména na skvělou nabídku altcoinů. Stejně vyniká tato burza tím, že přidává úspěšné ICO poměrně velmi rychle po jejich ukončení. Právě proto je populární zejména pro lidi, kteří rádi obchodují s ICO a vycházejícími tokeny.

Udržet si však takové investory a obchodníky je poměrně obtížné. Právě proto musí Bittrex stále měnit svou nabídku. Kryptoměny jsou listované i delistované téměř na týdenní bázi. Aktuálně se na burze nachází více než 120 různých kryptoměn.

Changelly

Zatím nejméně známá burza ze všech (nejen z dnešního seznamu). Tato platforma je velmi jednoduše ovladatelná pro uživatele. I proto se číslo investorů využívajících tuto platformu pohybuje až kolem dvou milionů. Denně se zobchoduje na této platformě více než 200 BTC.

Výhodou kromě jednoduchého užívání je schopnost koupit si kryptoměny pomocí kreditní karty. Stále však platí, že tato burza se využívá zejména k obchodování kryptoměn a kryptoměnových párů, kterých nabízí více než 130. Zajímavostí je fakt, že na přihlášení stačí pouze e-mailová adresa a heslo. To je úplně všechno.

Závěr

Dnes jsme si připravili o něco menší kryptoměnové burzy než v první části. Stále však jde o jedny z největších a nejpoužívanějších burz v tomto sektoru. V poslední části pro vás máme připraveny až 4 další kryptoburzy. Půjde o směs známých a méně známých burz, takže určitě sledujte tento seriál až do úplného konce.

Zdroj:
bitcoinafrica.io

Přeloženo ze slovenského originálu, který pro Kryptomagazín napsal Marek F.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
:-)

Tak bacha, at Ti nedelistujou nejakyho favorita, v kterym mas vsechny penize. :-))

spot_img