UNICEF se kryptoměn nebojí

0
(0)

O tom, že společnosti, které testují nebo již přijímají kryptoměny, stále přibývají, není pochyb. Nyní se do jejich řad zapojuje i UNICEF, konkrétně jeho francouzská kancelář, která oficiálně začala přijímat dary v celkem devíti různých kryptoměnách.

UNICEF

Dětský fond Organizace spojených národů (v angličtině United Nations Children’s Fund – UNICEF) je součástí Organizace spojených národů (OSN). Jedná se o největší světovou organizaci, která se celosvětově zabývá ochranou a zlepšováním životních podmínek dětí. Založen byl po 2. světové válce 11. prosince 1946 a je držitelem Nobelovy ceny míru za rok 1965. Sídlí v New Yorku a má zastoupení ve 158 zemích světa.

Francouzská kancelař této organizace v tiskové zprávě oznámila, že oficálně začíná přijímat dary v kryptoměnách. Kromě té neznámější kryptoměny – Bitcoinu (BTC), lze příspěvky zaslat i v jiných digitálních měnách, konrétně se jedná o BitcoinCash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Eos (EOS), Monero (XMR), Dash (DASH) a Stellar (XLM).

Dary ve všech podporovaných kryptoměnách jsou v současné době přijímány přímo prostřednictvím webových stránek francouzské pobočky. Ředitel UNICEF Francie Sébastien Lyon ve svém komentáři uvedl:

„Kryptoměny spolu s technologií blockchain nám dávájí nové možnosti, jak můžeme oslovit šlechetnou veřejnost a pokračovat a rozvíjet naše charitativní operace a pomáhat dětem v zemích intervence.”

Úřad UNICEF poukázal také na fakt, že krytoměny a s nimi spojené technologie přinášejí nové možnosti, jak mohou solidární občané přispívat, ale v současné době tuto možnost využívá jen málo organizací. Současně ale vyzdvihl pozitivní trend v oblasti rozšiřování dárcovství ve formě příspěvků pomocí kryptoměn.

Mohlo by vás zajímat: Internet pro každého aneb jak může blockchain pomoci Africe

Již dvě úspěšné kryptokampaně

Toto není první iniciativa Dětského fondu OSN, ve které byly použity digitální měny. V únoru zahájil  UNICEF fundraisingový program na shromažďování finančních prostředků potřebných na ochranu a pomoc dětem, které trpí občanskou válkou v Sýrii. Francouzský UNICEF pro tuto příležitost přišel s kampaní nazvanou „Game Chaingers”, která se zaměřila hlavně na počítačové hráče. Účastníci si museli stáhnout a nainstalovat speciální těžařskou aplikaci z webových stránek organizace. Jejich počítače byly poté využity k těžbě Etherea. Celkem se podařilo vytěžit cca tisíc eur a zapojilo se okolo 11 tisíc lidí.

Tento nápad se zalíbil i australské kanceláři UNICEF a ta v květnu prostřednictvím specializované webové stránky s názvem „The Hopepage” spustila podobnou kampaň. Návštěvníci jsou požádáni, aby skrz tuto stránku poskytli část výkonu svého procesoru k těžení kryptoměny Monero. Takto darovat můžete mezi dvaceti až osmdesáti procent výpočetního výkonu svého počítače. Do dnešního dne se akce zúčastnilo již více než 22 000 lidí. Vytěžená Monera budou v tomto konkrétním případě použita na pomoc dětem a matkám v Bangladéši.

Tip redakce: Pokud chcete nakupovat kryptoměny bez poplatků a získat 10 USD za první registraci na Coinbase, podívejte se na tento návod.

Závěr

Je určitě pozitivní, že humanitární organizace spadající přímo pod OSN se kryptoměn nebojí a naopak se je snaží využít jako skvělou alternativu k získávání finančních prostředků. Podotýkám ještě, že po celém světě fungují ve 37 vyspělých zemích (včetně České republiky) tzv. národní výbory. Jsem proto velmi zvědav, jestli se podobného projektu dočkáme i ze strany české kanceláře.

NAŠE NEJNOVĚJŠÍ VIDEO:

Zdroje:
news.bitcoin.com
wikipedia.org
czechcrunch.cz

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Mates

Zato víčka od pet lahví je děsí….

Mates

O takovou sbírku víček vůbec nejeví zájem…Chtějí peníze,pouze peníze.Mají to hoši a děvčata z UNICEFu pěkně v hlavách srovnaný….

spot_img