Sentiment na Twitteru je nejvíce bearish od 1. října loňského roku

4
(2)
Michaela Nocarová
Michaela Nocarová
Už od mala mě táhla technika a sci-fi. Studium IT mě dotáhlo až do světa kryptoměn, kde se pohybuji od roku 2014. Od té doby jsem se toho naučila již mnoho. A stále se mám co učit. Nejvíc mě na nich fascinuje, že spojují tolik světů dohromady a možnost svobodné volby. Bez hranic.

Sentiment na Twitteru ohledně Bitcoinu klesl na úroveň naposledy zaznamenanou na začátku října loňského roku. Vyplývá to z pozorování provedeného týmem společnosti Santiment, který investorům také připomněl, že období strachu a extrémní medvědí povahy jsou obvykle nejlepší dobou pro přikoupení BTC.

Medvědí sentiment navzdory ceně

Navzdory tomu, že se Bitcoin minulý týden pohyboval od 46 500 USD do 52 500 USD, sentiment na Twitteru je dnes na nejvyšší medvědí úrovni od 1. října 2020. Jak jsme si všimli v předchozích studiích, momenty nedůvěry davu jsou obvykle nejvhodnějšími časy pro nákup s důvěrou.

graf sentimentu
Graf znázorňující sentiment od společnosti Santiment.

Stimulus v hodnotě 1,9 bilionu USD je reklama na Bitcoin- Tyler Winklevoss

Je třeba si uvědomit, že Bitcoin se kolem 1. října obchodoval za 10 000 USD a do roku 2021 vstupoval na zhruba 28 000 USD, což by dalo váhu představě, že BTC se připravuje na další nárůst.

Myšlenka, že nyní je vhodná doba na návrat do Bitcoinu, je dále posílena skutečností, že americký Senát schválil stimulační návrh zákona ve výši 1,9 bilionu dolarů. To by jednotlivcům umožnilo získat šeky ve výši 1 400 USD, aby stát pomohl zmírnit finanční dopady pandemie.

Spoluzakladatel a generální ředitel Gemini Exchange, Tyler Winklevoss, na Twitteru okomentoval nový stimulus jako reklamu na Bitcoin v hodnotě 1,9 bilionu dolarů.

Bitcoin znovu prolamuje 50 000 USD, přičemž již pokukuje na 52 000 USD a 55 000 USD. Tyler Winklevoss měl na mysli to, že Federální rezervní systém (Fed) nově vytiskne 1,9 bilionu dolarů. To znamená, že americký dolar potenciálně ztratí na hodnotě a Bitcoin je dokonalým zajištěním proti nastupující inflaci.

Kromě toho je pravděpodobné, že část šeků ve výši 1 400 USD vyplacené jednotlivcům bude použita na nákup digitálních aktiv, přičemž Bitcoin bude na prvním místě.

V době psaní této zprávy se Bitcoin obchoduje na 50 000 USD, přičemž do týdenní close svíce zbývá jen několik hodin. Pokud Bitcoin tuto úroveň udrží, s největší pravděpodobností v příštích několika dnech dobude 52 000 USD a poté i 55 000 USD, čímž znovu nastartuje svou vzestupnou dynamiku.

Závěr

Již minulý rok, když hodnota dolaru spadla kvůli pandemii, začalo mnoho lidí vyhledávat kryptoměny jako zajištění proti inflaci. Bude se letos odehrávat podobný scénář?

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img