5 věcí, které se vyplatí tento týden v BTC sledovat

3.9
(8)
Michaela Nocarová
Michaela Nocarová
Už od mala mě táhla technika a sci-fi. Studium IT mě dotáhlo až do světa kryptoměn, kde se pohybuji od roku 2014. Od té doby jsem se toho naučila již mnoho. A stále se mám co učit. Nejvíc mě na nich fascinuje, že spojují tolik světů dohromady a možnost svobodné volby. Bez hranic.

Bitcoin (BTC) se tento týden vrací s pomstou a začíná tento týden novým útokem na 60 000 USD. Po víkendu, kdy se největší kryptoměna vyhnula korekci, vypadá pondělí na býčí, ale co by mohlo krátkodobě ovlivnit cenovou akci? Zde najdete pět faktorů, které by měli obchodníci pozorně sledovat.

Akcie odrážejí chaos koronaviru

Po ukončení lockdownu ve Spojeném království se sentiment mezi obchodními vůdci zvýšil na maximum. To svědčí o tom, že na západě je optimismus stále trochu otřesen omezeními.

Akcie jako takové jsou na začátku týdne celkem ploché, zatímco v Indii klesá sentiment kvůli blížícímu se lockdownu. Kontroverzní opatření z Dillí zneklidňuje trhy a nikdo si není jistý, zda lockdown pomůže dostat nemoc pod kontrolu.

Sázky na Bitcoin

V pondělí je 60 000 USD zpět poté, co pár BTC/USD v sobotu překonal významnou cenovou hladinu. Víkend byl největší uzávěrkou v historii BTC na hodnotě kolem 60 000 USD.

Mezi analytiky panují očekávání, že Bitcoin vstoupí do nezmapovaného území, pochopitelně dosti vysoká. Pohled na aktivitu na hlavní burze Binance ukazuje, že prodejci se seřadili na 60 500 USD, 61 500 USD a 62 000 USD, než začnou jejich objednávky vysychat. Na straně nákupu zůstávají silnými oblastmi zájmu 59 000 USD, 58 000 USD a 57 000 USD.

Podle ukazatelů ještě nejsme na vrcholu

Navzdory konsolidaci z minulých týdnů se u základů nic nezměnilo, což ukazuje, že BTC ještě nedosahuje vrcholu býčího cyklu, jako tomu bylo například v prosinci 2017.

Byzantine General na Twitteru shrnul komplexní přehled údajů o ukazatelích:

Není tedy důvod být na 60 000 USD medvědí.

Ethereum vidí nový historický vrchol

Nejde jen o Bitcoin – altcoiny také vytvářejí rekordy, což svědčí o širší etapě zájmu o tyto kryptoměny. Ty jsou vedeny Ethereem (ETH), největším altcoinem podle tržní kapitalizace, který v daný den dosáhl nových rekordních maxim, aktuálně na 2 190 USD.

ETH/USD, který má v tomto cyklu cíl na 5 000 USD (některé hlasy mluví dokonce o 10 000 USD), získal v uplynulém týdnu 7 % a překonal tak i samotný Bitcoin.

Odlivy Coinbase posilují příběh o institucionálním buy-in

A konečně další událost, která zaměřila pozornost na Coinbase. Tentokrát zahrnující spíše uživatele než samotnou společnost. Podle Glassnode byl v neděli zaznamenán náhlý nárůst odlivu o 800 milionů USD.

I když to není jednoznačné znamení velkého buy-in, taková událost by nebyla v současném prostředí neslýchaná, ale byla by významná z hlediska velikosti. Institucionální investoři nadále nakupují a podporují BTC jako investice, zatímco pověsti víří o slavnějších jménech, které údajně sledují alokaci.

Závěr

Vypadá to, že další týden by mohl být zajímavý a Bitcoin možná vytáhne nějaké překvapení. Držíte stále BTC a míříte na Měsíc, nebo už máte spíše chuť prodávat?

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 3.9 / 5. Počet hlasujících 8

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Zee Prime
Hodnocení článku :
     

To jste outsourcovali KM do Indie, či co? Ta čeština mě až fyzicky bolí!

Praetorian

Bohužel musím souhlasit, dlouhodobě největší slabina tohoto webu, občas mi to kroutí palcema… přitom by stačilo, kdyby si autor článek po sobě alespoň jednou přečetl…

spot_img