Binance chystá obrovskou novinku – Binancechain bude sloužit milionům projektů

0
(0)

Changpeng Zhao (CZ) je bezpochyby jedna z největších postav kryptosvěta. Dalo by se říci, že tento CEO burzy Binance dělá se svými projekty téměř divy. Vždyť za dobu kratší než pololetí se stala z neznámého projektu burza s největším objemem denních transakcí kryptoměn na světě. Avšak ani poté nepřestává Binance udivovat. BNB (Binance Coin) se stále těší velké oblibě a jeho využití na této burze pořád roste. Stejně tak je velmi zajímavý i projekt Binance Labs, který má působit jako inkubátor pro nové kryptoměnové projekty. Tím však Changpeng Zhao končit ani zdaleka nechce.

Binancechain již v roce 2019

Na nedávné konferenci “Decrypting Blockchain” se CEO Binance vyjádřil, že nový veřejný blockchain této burzy by měl být spuštěn do několika měsíců. Binancechain, jak by se měl nový blockchain jmenovat, by měl sloužit jako Ethereum. Cílem je tedy zpřístupnit platformu, na níž se budou dát budovat nové projekty. CZ tomuto projektu velmi věří.


“Binancechain bude spuštěn přibližně během několika měsíců. Lidé budou pomocí něj vydávat nové tokeny. Myslím si, že jich budou miliony a stejně tak jsem přesvědčen, že přibydou tisíce nových blockchainů. “


Pochopitelně, že se takto smělé prohlášení ihned setkalo s pobouřením a lidé jej začali zpochybňovat. Vždyť to byl právě CZ, který se v srpnu nechal slyšet, že je jedno, kolik projekty zaplatí, na Binance budou totiž zalistovány pouze ty, které mají potenciál. Je však vůbec reálně možné, aby měl milion dalších mincí nějaký smysluplný potenciál a snažil se řešit některý z problémů?

Tip redakce: Průzkum – Blockchain nebyl úspěšně implementován ani v jednom z téměř 50 projektů

Budoucnost Bitcoinu a Binance

Changpeng Zhao si dal také veliký pozor na to, jak se vyjádří o ceně Bitcoinu. Při otázce jak vidí vývoj největší kryptoměny se vyjádřil následovně.


“Nemůžu si dovolit předpovědět, jaká bude cena Bitcoinu v budoucnosti. Cokoliv totiž řeknu, může být bráno jako manipulace trhu. Dá se tedy říci, že jsem v tomto ztratil svobodu slova.”


Stejně tak se vyjádřil, že jedním z hlavních kritérií zalistování kryptoměny na Binance je zanícení týmu stojícího za projektem. Podle CZ je toto jedna z největších kvalit, jakou může tým prokázat. Chce tím také poukázat na fakt, že je jedno, jestli se nový projekt pokusí zaplatit 400 nebo 4000 BTC za zalistování na burzu Binance. Pokud nemá potenciál a touhu zlepšovat své služby, tak se to nestane.

Mohlo by vás zajímat: Burza Binance oznámila skvělou novinku – Všechny poplatky za zalistování nových kryptoměn půjdou na charitu

Závěr + fun fact

Binancechain může být dalším zajímavým projektem, který by mohl celý sektor posunout ještě o notný kus dál. Určitě je snadné uvěřit, že by se to lidem kolem CZ mohlo podařit, protože ti už svůj talent a potenciál prokázali několikrát. Je však stále třeba mít na paměti to, že čím více nových projektů bude Binance vydávat, tím větší vliv bude mít na kryptotrh. Nerad bych mluvil přímo o monopolu, avšak i tam může směřovat přílišná dominance této burzy.

Celkem nedávno si Changpeng Zhao spolu s dalšími představiteli Binance nechali vytetovat znak burzy na předloktí. Že by právě toto bylo to zanícení, které hledají v ostatních projektech? Nebo si myslíte, že to už hraničí s fanatismem? Vaše názory neváhejte vyjádřit pod článkem v komentářích.

Přeloženo ze slovenského originálu, který pro čtenáře Kryptomagazínu připravil Marek F.

Zdroje:
newbtc.com
bitcoinist.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Václav

Můj osobní názor:
Osobně nejsem zastánce burz krypto za krypto. Je potřeba si uvědomit, že žijeme ve světě fiat měn/peněz a ještě nějákou dobu žít budeme. Rovněž nepotporuji ty krypto měny, Které nemají vytvořený uzek krypto/fiat. To za prvé. A za druhé dle mého názoru burzy krypto za krypto skreslují celkové kapitalizace jednotlivích kryptoměn. Protože jsou lidé, kteří kupují například jen BTC aby posléze zakoupili kryptoměnu, kterou opravdu chtějí, protože ta zrovna nemá vytvořený uzel krypto/fiat např. IOTA…

spot_img