Vznik krypto ETF fondů je jen otázkou času

0
(0)

Podle Johna Hylanda, vedoucího burzovních produktů ve společnosti Bitwise Asset Management, by americká Komise pro cenné papíry a burzu (SEC) mohla již brzy schválit ETF fondy složené z kryptoměn.

Získejte profesionální analýzy a exkluzivní pohled na kryptoměny na trading11.com

Hyland sehrál klíčovou roli při vývoji prvních ETF fondů (Echange traded funds – burzovně obchodovaný fond: Tento typ fondů patří do skupiny investičních nástrojů, které umožňují snadnou diverzifikaci investováním do indexu podkladových aktiv v rámci jednoho fondu. Obchodník tak nekupuje pouze jeden typ instrumentu, ale koš finančních aktiv podle vlastního výběru) zaměřených na investování do komodit a ropy. Nyní doufá, že bude moci být u vzniku prvních krypto-ETF.

Mohlo by vás zajímat: Marketcap může již brzy dosáhnout hodnoty 1 bilionu dolarů

Podmínky SEC jsou splnitelné

Navzdory tomu, že SEC měla hodně otázek a pochybností, co se týká tohoto typu fondů, si Hyland nemyslí, že by jejich požadavky byly nesplnitelné. Společnost Bitwise, která otevřela první soukromý fond zaměřený na kryptoměny, si například ponechala všechen svůj majetek v digitálních měnách v regulovaném depozitáři. Jde o jakýsi typ depozitáře, nebo specializované finanční instituce, která je zodpovědná za zajištění finančních aktiv podniku či jednotlivce a nepodílí se na tradičním komerčním, spotřebitelském a retailovém bankovnictví.

Hyland je zároveň přesvědčen, že SEC odsouhlasí první ETF zaměřené na kryptoměny již v roce 2019. Nevylučuje však ani možnost, že k tomu může dojít později. Vzhledem k plánovaným volbám v Americe, které se uskuteční v listopadu, nepředpokládá, že by ke spuštění ETF mohlo dojít ještě letos. Vyjádřeno v procentech vidí šance takto: 20% pro rok 2018, 60% pro 2019 a zbylých 20% pro možnost později než v roce 2019.

V otázce “fyzického” obchodování s BTC v porovnání s BTC futures se tento odborník přiklání k první možnosti. Vychází především z denních objemů, kde ve prospěch klasického obchodování hovoří 6 až 7 miliard dolarů v BTC. Futures zobchodují asi 40 až 50 milionů dolarů denně. Jakmile SEC schválí první krypto ETF, je jen otázkou času, kdy začnou jak houby po dešti přibývat další a další.

Slovenské Krypto ETF první na trhu

Určitě by stála za úvahu i slovenská firma First Crypto ETF, která vytvořila první kryptoměnové ETF na světě. V současnosti je ve fáze ICO. Jestli máte zájem do něj investovat, návod najdete zde:

[Návod] Ako kúpiť First Crypto ETF ICO s až 20% zľavou

Vaší pozornosti by neměla ujít ani burza Singularity-X, na které se bude First Crypto ETF obchodovat.

Co přesně znamená ETF?

Fondy obchodované na burze (ETF) jsou cenné papíry, které kombinují diverzifikaci podílových fondů s obchodními vlastnostmi akcií. ETF sleduje index či koš aktiv, které jsou proporcionálně zastoupené v akciích fondu. Následně může jednotlivá aktiva prodávat či dokupovat v závislosti na předpokládaném výnosu dané komodity. Mezi největší výhody tohoto typu investování patří především vysoká diverzifikace a pro začátečníky i fakt, že se jedná o pasivně řízené portfolio.

Tip redakce: Nyní je nejlepší čas k investování do kryptoměn

Závěr

Vzhledem k tomu, že ETF zaměřené na kryptoměny přilákají i opatrné investory, považují mnozí lidé jejich vznik za důležitý milník na cestě k opravdu masovému přijetí digitálních měn. A to, že současná situace na trhu kryptoměn příliv kapitálu přímo vyžaduje, si snad nemusíme ani připomínat. Příchod institucionálních investorů a vznik ETF by mohlo být přesně tím, co opět nastartuje celý kryptotrh.

Budeme rádi, pokud se přihlásíte k odběru našeho YouTube kanálu a nabízíme naše nejnovější video:

Přeloženo ze slovenského originálu, jehož autorem je Dalibor V.

Zdroj:
ccn.com
cointelegraph.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img