Altcoiny by mohly výrazně těžit ze stability BTC

0
(0)

Bitcoin, coby průkopník kryptoměn, má obrovskou moc ovlivňovat dění v celém odvětví. Jeho vysoká volatilita má však velký vliv na trh, a potažmo tedy i na další kryptoměny. V letošním roce by však mohlo dojít k ustálení.

Bitcoin dal vzniknout celé řadě nových kryptoměn. Nazývají se altcoiny, ale to již nejspíš většina z vás ví. Některé z altcoinů kryjí různé blockchainové projekty, nebo společnosti. Některé vznikly skrze ICO, některé forkem či airdropem… A ačkoliv si Bitcoin stále drží první příčku, veliké pozornosti se dnes těší spíše zmíněné altcoiny. Řada z nich je z hlediska technologie již v daleko vyspělejším stádiu, než je Bitcoin. Jejich širší integraci však brání vysoká volatilita trhu, na které má svůj podíl právě Bitcoin.

Získejte profesionální analýzy a exkluzívní pohled na kryptoměny na trading11.com

Stabilizace BTC jako klíč k vzrůstu altcoinů?

Třetina všech BTC, které jsou v současnosti na trhu, je držena v cirka 1600 peněženkách. I to je jeden z důvodů, proč trh s kryptoměnami tolik trpí nestabilitou. Čím menší počet lidí drží ve svém vlastnictví velký podíl Bitcoinu, tím větší mají moc, a mohou tak s jeho cenou manipulovat. Podle průzkumu společnosti Chainalysis však mezi prosincem roku 2017 a dubnem letošního roku došlo k výměně Bitcoinů v celkové hodnotě až 30 miliard dolarů, čímž se počet držitelů BTC výrazně zvýšil. Čím větší jejich počet bude, tím bude Bitcoin stabilnější. A stabilnější Bitcoin zkrátka znamená stabilnější trh. Celkově.

Výsledkem by tak mohl být výrazný nárůst cen altcoinů a jejich masovější rozšíření. Z ustálení ceny Bitcoinu by mohla nejvíce profitovat například kryptoměna Ethereum (ETH), ale také Litecoin (LTC) či Bitcoin Cash (BCH). Za zmínku stojí také Ripple (XRP), který má podobnou šanci jako ETH. XRP se těší vysoké podpoře a osvojení ve světě bankovnictví. Seznam partnerů, kteří do svého systému integrují Ripple, se stále rozšiřuje. Ethereum pak disponuje velmi širokou uživatelskou základnou a vzhledem k tomu, že v mnohém šlape Bitcoinu na paty, se asi není čemu divit.

Závěr

Původní myšlenka Bitcoinu byla, respektive stále je, že se postupem času stane běžně používaným platidlem. Podobně, jako jsme si zvykli na platební karty, bychom si mohli zvyknout i na kryptoměny. Rozdíl je v tom, že kryptoměny prosazují myšlenku decentralizace a větší transparentnosti. V současnosti se však pro každodenní používání v globálním měřítku hodí spíše jiné kryptoměny, a z BTC se proto stává spíše jakási měrná jednotka. Zatím. Je tady, byl první a všichni jej uznáváme. Některé coiny si ale v současnosti dokážou s transakcemi poradit lépe. Bitcoin však stále drží nad kryptoměnami moc a jeho vysoká volatilita neumožňuje altcoinům větší “rozlet”, který tolik potřebují. V letošním roce bychom však teoreticky mohli být svědky ustálení trhu a nárůstu cen altcoinů do závratných výšin.

Naše nejnovější video:

 

Zdroj: https://cryptorecorder.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img