Podle tohoto výzkumu vypadnou v roce 2022 XRP a Cardano z první desítky

4.2
(13)

Zpráva společnosti Arcane Research předpovídá, že XRP a Cardano (ADA) vypadnou z první desítky žebříčku kryptoměn dle tržní kapitalizace. Meme mince se prý také stanou minulostí.

Letošní rok byl na trhu kryptoměn plný dramat, pokud se ale naplní předpověď společnosti Arcane Research pro rok 2022, může kryptoměny čekat ještě větší drama. Podle této zprávy XRP a Cardano (ADA) v roce 2022 pravděpodobně vypadnou z první desítky žebříčku kryptoměn.

XRP a ADA mimo první desítku?

Společnost Arcane Research toto své odvážné prohlášení uvedla mimo jiné v nedávno zveřejněné zprávě o kryptografickém trhu The Weekly Update.

Tyto dvě blockchainové sítě a jejich nativní tokeny patří v současnosti k velkým oblíbencům na trhu kryptoměn. Cardano (ADA) je podle tržní kapitalizace na 6. místě s tržní hodnotou kolem 47 miliard USD. Toto kryptoměnové aktivum však zažilo už výrazně lepší časy, neboť až do října se podle tržní kapitalizace řadilo na 3. místo, než začalo klesat na nižší příčky.

Během několika měsíců se před něj dostal Binance Coin (BNB), Tether (USDT) a rychle rostoucí Solana (SOL). Cardano pak uzavře čtvrté čtvrtletí se záporným čtvrtletním výnosem zhruba 35,4 %.

Podobný příběh o ústupu ze slávy můžeme napsat i pro Ripple (XRP). Na konci roku 2020 byl XRP třetí největší kryptoměnou podle tržní kapitalizace. Avšak žaloba, kterou proti společnosti Ripple podala Komise pro cenné papíry a burzy (SEC), způsobila, že se tato kryptoměna v žebříčku tržní kapitalizace propadá níže a níže. V současné době se XRP nachází na 8. místě.

Mnozí naopak věští tokenům zářnou budoucnost

Navzdory tomu se u obou kryptoměn spekuluje, že v roce 2022 znovu získají dynamiku. V případě Cardano (ADA) se očekává, že jakmile se začátkem roku 2022 začne spouštět několik vyvíjených platforem DeFi (což přinese větší užitečnost a poptávku po ADA) cena bude zákonitě následovat.

Důležitou roli DeFi pro Cardano nedávno zdůraznil také Charles Hoskinson, generální ředitel vývojové větve blockchainu IOG. Hoskinson poznamenal, že v roce 2022 přijde prudký nárůst aktivity kolem DeFi.

V případě Ripple pak mnozí analytici a pozorovatelé trhu očekávají, že až kauza s Komisí pro cenné papíry a burzy skončí, zaznamená XRP explozivní cenový nárůst, který jej pošle zpět na přední příčky kryptotrhu. Uzavření případu ve prospěch společnosti Ripple je také velmi očekávané, protože soudní řízení probíhalo v její prospěch.

Co dalšího by se mohlo stát v roce 2022?

Podle zprávy společnosti Arcane může v roce 2022 dojít na kryptotrhu k dalším významným změnám. Jednou z nich je, že meme coiny, které byly jedním z taháků roku 2021, v příštím roce “upadnou v zapomnění”. V případě Bitcoinu je verdikt takový, že v roce 2022 opět překoná akciový trh.

Zpráva také předpovídá, že na trhu kryptoměn se objeví noví vítězové v podobě souboru kryptoměn, který nazvali “index malých kryptoměn”.

Závěr

Dvě kryptoměny a dvě naprosto odlišné predikce. Čeká je ústup, či naopak růst? Na kterou z možností byste si vsadili vy?

Celou zprávu si pak můžete přečíst pod přiloženým odkazem [1].

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.2 / 5. Počet hlasujících 13

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
8 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Martin
Hodnocení článku :
     

Vsadím si na ada. Protocol hidra přinese 1000000 transakcí za vteřinu. To bude moc dobré pro cardano.

Vojtech

Tak to já mám naopak vsazeno na xrp😀 Je to rychlý, energeticky nenáročný a levný (z hlediska vypořádávání plateb) a navíc Ripple neustále expanduje – nová a nová partnerství se světovými bankami, státy, institucemi. Nedivil bych se, kdyby hlavním důvodem té žaloby byl zálusk mocných se hezký pomalu napakovat xrp za levný peníz. I když ty výtky k míře centralizace apod. jsou patrně opodstatněné.

Rob

Přesně tak. Já se na to také raději dívám se zájmem, než pořád řešit tyhle věčné cenové spekulace a predikce, což je neskutečná nuda proti tomu, co se v odvětví i u Cardana odehrává. ADA má perfektně našlápnuto, disponuje robusní technologií a ukázkovou decentralizací. Jedná se dnes každopádně o jeden z nejférovějších coinů, pokud jde o decentralizaci a emisi mincí. Samozřejmě mohou být lepší projekty a až půjde v IoT do tuhého, pozornost se obrátí k řešení Tangle, která mají prakticky neomezené tps. Blockchainy v2 mají ale také výhody. Především mohou být rychlejší než Tangle při zpracovávání transakcí za předpokladu, že není ucpaná síť. Na nepředstavitelně ohromné množství transakcí za vteřinu tu máme Tangle řešení, která však vždy budou působit trochu líně pro jednotlivce. Pokud se Cardanu podaří zvýšit pomocí Hydra upgrade škálování na statisíce tps, což je skutečně ve hře, myslím, že bych o Cardano neměl strach. V tu chvíli pojede jako Solana (která má ale extrémně centralizovaný kapitál – snad ještě hůř než XRP) a možná ještě rychleji. S klasickými centralizovanými řešeními typu Visa nebo Mastercard už tyto blockchainy ani nesnesou srovnání. Jsou totiž mnohem rychlejší, což je velmi zajímavé. A potom bych také neopomíjel Ethereum. Moc mu držím palce! Jeho dominance v dApps nicméně soustavně klesá, protože Ethereum je prostě zoufale pomalé. Mělo by se už pohnout. Ale jakmile se to stane a pokud nebude již pozdě, bude to ještě větší pecka, než Cardano nebo Solana. Nezapomínejme, že Ethereum hostí 6826 projektů s více než 46% dominancí. Pokud se zrychlí, bude to mít na všechny tyto projekty vliv. Naproti tomu Cardano hostí 10 projektů s dominancí 0,0683% a Solana 303 projektů s dominancí 2.068%…

Mikael613

https://www.cardanocube.io/collections/defi?0fadbfa8_page=2

Podla toho co som tu videl takmer 40 projektov na ada nie 10 ani neviem ci to si vsetky alebo nie.
kazdopadne eth je lider a len tak lahko iny defi kral nepride eth ide pomalsie ale bezi na nom strasne vela defi…

Mikael613

Ktory dement minuskuje radsej odpis ty magor… Co tam je zle ci napisal som nieco co nesedi? Je tam aj odkaz presne pre takehoto retardovaneho minuskara co ani nekomunikuje dalej

Poslední editace 2 let před přes Mikael613
an onym

” také Charles Hoskinson, generální ředitel vývojové větve blockchainu IOG.”
pane Dintare, bylo by od vás fér uvést i spoluautora článku, kterým je nepochybně pan Google Translator.

Michal

Nedá sa mi pripojiť na Vás disc.. :/

Alex

Mám investované do ADA aj XRP, ťažko povedať, či sa spametaju oba coiny..,lebo všetko závisí na BTC..ak on stúpa,tak celý kryptomarket tiež..

spot_img