CIO společnosti Melanion Capital s Rayem Daliem nesouhlasí: Regulační orgány BTC nezabijí

5
(3)

Jad Comair – zakladatel a CIO společnosti Melanion Capital – se domnívá, že regulační orgány nebudou bitcoiny „zabíjet“, pokud se skutečně staly příliš úspěšnými. Takový krok by byl podle něj možný pouze v některých autoritářských zemích, zatímco USA a vyspělé země G7 by nikdy tento “krutý krok” neudělaly.

Ray Dalio se mýlí

Ray Dalio věří, že pokud se Bitcoinu podaří uspět a pronikne do hlavního proudu, regulační orgány a vlády by nad ním v konečném důsledku převzaly kontrolu (psali jsme zde). Úřady by navíc aktivum „zabily“, protože „mají způsoby, jak ho zabít“. Ne každý však s jeho hodnocením souhlasí.

Podle Jada Comaira, výkonného ředitel pro informační systémy ve francouzské společnosti pro správu investic Melanion Capital, zní taková událost „velmi extrémně“. Poukázal na to, že USA už ve svém finančním systému skutečně přijaly Bitcoin a mnoho amerických investorů alokovalo na krypto trh značné množství finančních prostředků. To znamená, že zákaz digitálních aktiv by měl negativní dopad na ekonomickou síť:

„MYSLÍM, ŽE TO JE VELMI EXTRÉMNÍ SCÉNÁŘ, A NEMYSLÍM SI, ŽE BY ROZVINUTÉ ZEMĚ, JAKO MY STEJNĚ JAKO TŘEBA VŠECHNY ZEMĚ G7 K TAKOVÉMUTO KROKU PŘISTOUPILY. TOTO JE VELMI HYPOTETICKÝ SCÉNÁŘ, O KTERÉM SI NEMYSLÍM, ŽE BY SE MOHL STÁT”

Tento Francouz pak dále dodal, že většina vlád se snaží vymyslet pravidla pro digitální aktiva ne proto, že by byla proti nim, ale proto, že chtějí chránit investory. Ve skutečnosti by přijetí předpisů bylo velmi prospěšné:

“Pokud máte správné předpisy, mohlo by to uvolnit sílu kryptoměn”

Comair není jedinou osobou, která nesouhlasí s prohlášením Raye Dalia. V poslední době se v podobném duchu vyjádřil i vrchní stratég pro komoditní trh společnosti Bloomberg, Mike McGlone. Podle něj je zastavení Bitcoinu téměř nemožné.

Míří BTC na 500 000 USD?

Předpovídat budoucí cenu BTC je v tuto chvíli pak velmi obtížné. Kvůli rostoucí adopci ovšem scénář, podle kterého Bitcoion půjde na nulu, je již mimo hru a nereálný.

Na otázku, zdali podporuje názor Cathie Wood, že hodnota primární kryptoměny by mohla dosáhnout 500 000 dolarů, pak reagoval, že to nelze vyloučit. Věří, že ty samé faktory, které přivedly Bitcoin ná 50 000 USD (vyšší míra adopce, rostoucí komunita či počet peněženek) by pak mohly BTC dovést až na významný milník 500 000 dolarů.

BTC je lepší než zlato

Na závěr se rozhovořil také o jednom z nejžhavějších témat v kryptokomunitě – o korelaci mezi bitcoiny a zlatem. Comair přidal své jména na seznam prominentních osobností, na kterém se nachází například jeden ze zakladatelů společnosti Apple, Steve Woznika, ředitel společnosti MicroStrategy Michael Saylor či Anthony Scaramucci. Ti všichni považují digitální aktivum za nadřazené cennému kovu.

Comair tvrdí, že Bitcoin je lepší než zlato, protože to je pro životní prostředí mnohem škodlivější. Dokonce se nechal slyšet, že žlutý kov je “to nejhorší aktivum, do kterého dnes ukládáme svoji hodnotu.”

Závěr

Máme tady dva protichůdné názory. Který je vám bližší? Ten Dailův, kde varuje, že mocní tohoto světa mají páky Bitcoin zaříznout, nebo je na tento scénář již pozdě a Bitcoin nic nezastaví? Těším se na vaše případné komentáře.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Neváhejte se přidat také na náš oficiální discord server.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Paul

Jistěže by ho chtěli zaříznout, aby si udrželi svou moc nad lidmi, ale už nemůžou, musí jet na té vlně, jinak se jejich vláda potopí. Protože nejde jen o decentralizovanou měnu, ale o celou blockchainovou architekturu, která krok za krokem dobývá svět.

spot_img