Argentinská centrální banka chce informace o všech, kteří kdy obchodovali s kryptoměnami

3
(4)

Obsah

Centrální banka Argentinské republiky (BCRA) požádala provozní banky v rámci své jurisdikce, aby získaly a poskytly údaje o všech svých klientech, kteří se kdy “zapletli s kryptoměnami”.

V dopise, který na Twitteru zveřejnila místní bitcoinová komunita, žádá centrální banka, aby banky v republice působící poskytly informace, týkající se jedinečného daňového identifikačního kódu (CUIT) každého klienta, adresy, čísla účtu, typu účtu a jmen osob oprávněných používat daný účet.

K listu je připojena zpráva, která dále uvádí, že tento požadavek na data je nezbytný, neboť  BCRA má právo „monitorovací funkce platebních systémů“.

Na rozdíl od spekulací, že by mohlo jít o krok směrem k blokování účtů, které jsou spojeny s obchodováním s digitálními aktivy, centrální banka později dodala, že cílem tohoto požadavku je zjistit, zda je nutné v zemi pro kryptoměny zavést přísnější předpisy. Kryptoměnová komunita však tomuto vysvětlení příliš nevěří.

Kryptoměny jsou v zemi na vzestupu a BCRA po nich jde

Bitcoiny a další kryptoměny se v Argentině používají stále častěji a finanční úřady země se v minulosti pokusily zavést přísná regulační pravidla pro všechna digitální aktiva.

Někdy v loňském roce Financial Information Unit (FIU) nařídila každému finančnímu subjektu, který se zabývá bitcoiny nebo jakoukoli jinou kryptoměnou, aby zasílal údaje o všech kryptoměnových transakcích, provedených v rámci jejich platformy, přičemž jako důvod opět uvedli, že to je za účelem přizpůsobení systému “pro prevenci praní peněz a financování terorismu v zemi”

Později se BCRA rozhodla zavést přísnější podmínky pro získávání dolarů, přičemž zdůraznila, že společnosti, které si přejí získat dolary, by neměly mít „likvidní aktiva“, která mimo jiné zahrnují „kryptoaktiva“.

Bez ohledu na tato přísná vládní opatření, se Argentina v poslední době řadí, pokud jde o používání kryptoměn, mezi nejlepší země Latinské Ameriky. Tato rostoucí poptávka po kryptoměnách v Argentině je významně ovlivněna finančními problémy země, které pandemie jen prohloubila. Kryptoměnové burzy v zemi zaznamenaly na konci roku 2020 masivní růst, přičemž Ripio – největší burza v zemi – uzavřela rok s 1 milionem uživatelů, kdy na začátku roku jejich počet činil cca 400 000.

Závěr

Je jasné, že mnohým centrálním bankám jsou svobodné kryptoměny trnem v oku, neboť mnozí již naznali, že místo centrálních a jiných bank je lepší se spoléhat sám na sebe a být  sám sobě i bankou.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 3 / 5. Počet hlasujících 4

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
hal

Ďalší príklad toho aké sú kryptomeny dôležité.Vlády len ako nastrčení pajáci,keď zisťujeme,že v skutočnosti rozhodujú centrálne banky.

spot_img