Nejziskovější kryptoměny roku 2018

0
(0)
Denisa Ogurcakova
Denisa Ogurcakova
Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o tomto tématu chtěla dozvědět více a zapojila se do týmu kryptomagazínu.

Rok 2018 nám zatím moc “vítězů” mezi kryptoměnami nepřinesl. Velké propady, výkyvy a nejistota je od začátku ledna až do dnešních dnů téměř na denním pořádku. Najdou se však i kryptoměny, které od začátku roku profitovaly, a to i přesto, že zde máme silný medvědí trh.

Z TOP 20 kryptoměn ztratily všechny na hodnotě

Bitcoin klesl ze svého All-Time-High až o 66 % a celý kryptoměnový trh ztratil přes 500 miliard na hodnotě. Žádná z předních kryptoměn není od počátku tohoto roku v plusu. Avšak najdou se i takové, kterým se tento husarský kousek podařil. Jsou to však kryptoměny poměrně neznámé.

Největším skokanem je určitě měna Ontology (ONT), která se aktuálně nachází již na 23. místě na coinmarketcapu. Za tento rok se dané měně podařilo narůst až o 117,67 % vůči dolaru. Vůči Bitcoinu se Ontology podařilo získat až úctyhodných 420 %.

Mezi ostatní ziskové kryptoměny patří například CasinoCoin (CSC) s nárůstem o 50,3 %, Minthril (Mithat) + 42,47 % či BintRent (RNTB) s nárůstem o 38,18 %. Do Top 10 ziskových kryptoměn za tento rok se dostaly ještě Agora Tokens (AGRS), IOStoken (IOST), Credits (CS), DigixDAO (DAO), Loom Network (LOOM) a Bytom (BTM). Zajímavostí je, že všechny tyto kryptoměny si vůči Bitcoinu polepšily minimálně o 140%.

Letošní “tragédie” mezi kryptoměnami

Druhou malou podkategorii jsme pojmenovali jako “tragédie” tohoto roku. Nejde však určitě o žádný výsměch ani nic podobného. Jde pouze o kryptoměny, kterým se letos dařilo zatím nejméně. Nejhůř je na tom Bitcoin Atom (BCA), který ztratil až 99,16% ze své hodnoty. Druhou nejztrátovější kryptoměnou je BOScoin (BOS) se ztrátou -97,16%, a třetí místo patří měně Litecoin Cash (LCC) – 96,89%.

Tento rok se zatím nedařilo ani kryptoměně Ignis (IGNIS), Dentacoin (DCN), SingularityNET (AGI), DigitalNote (XdN), Ardor (ARDR), BitcoinDark (BTCD), Santiment ani Network Token (SAN).

Závěr

Tento rok si s námi zatím určitě nehrál. Pokud byste se snažili své Bitcoiny přeměňovat na altcoiny, nebo opačně, mohlo by se stát, že přijdete o značnou část svého portfolia. Pokud se proto snažíte více obchodovat než hodlovat, zkuste se podívat i na naši stránku trading11.com, kde se naši odborníci věnují zejména obchodování a technickým analýzám.

Přeloženo ze slovenského originálu, jehož autorem je Marek Feder.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Vladislav Trnka

a co BNB???

spot_img