Co si myslí C. Matta o BTC futures a jakou cenu predikuje?

0
(0)

Cena Bitcoinu od začátku letošního roku zažívá spíše pokles. Jeho ATH je aktuálně oproti prosinci minulého roku téměř čtvrtinová (6 600 dolarů). Někteří však slibují, že v letošním roce se cena BTC vyhoupne opět o něco blíže k tehdejším 20 089 dolarům.

Doba, kdy velké investiční společnosti a vlci z Wall Street pohlíželi na kryptoměny s nedůvěrou a skepsí, je pravděpodobně za námi. Jak již vyšlo několikrát najevo, do krypta začínají investovat i společnosti jako Goldman Sachs či JP Morgan. Většina z nich s opatrnou nohou, avšak lepší než dokola omílané výroky o bublinách. Najdou se však i takoví, kteří by do krypta vložili i peníze svých rodičů. Příkladem je bývalý viceprezident investiční divize Goldman Sachs.

Do Bitcoinu by vložil i peníze své matky

Celým jménem Christopher Matta, nyní spoluzakladatel platformy pro správu digitálního majetku Crescent Crypto Asset Management, prohlásil v nedávném rozhovoru pro americkou stanici CNBC, že kryptoměny nabízejí v porovnání s ostatními majetky a navzdory své nestálosti prakticky nejlepší zisky a návrat investicí. Právě Matta v dřívějším rozhovoru pro CNBC řekl, že by do krypta vložil i peníze své maminky.

Z jeho slov je patrné, že kryptoměnám a především Bitcoinu velmi věří. Dokonce neváhá prohlašovat, že by se Bitcoin mohl v letošním roce dostat až na příčku 15 000 dolarů. Po tomto prohlášení paradoxně cena Bitcoinu poklesla o přibližně 7 %, avšak ani to Matta vůbec neodrazuje. Lidem radí, aby byli trpěliví a uvědomili si, že se jedná o dlouhodobou investici.

Představují Bitcion futures negativní vliv na cenu BTC?

Na dotaz zdali cenu BTC může negativně ovlivnit uvedení Bitcoin futures a nebo v letošním roce zaváděné regulace odpověděl, že díky dlouhodobé nestálosti to nelze jednoznačně určit. Naopak podle něj rostoucí zájem o kryptoměny, s čímž přichází i stále se zlepšující infrastruktura a čím dál tím rychlejší vývoj v oblasti kryptoměn, přiláká ještě více investorů. Tomu by měly napomoct i Bitcoin ETF, tedy burzovně obchodované fondy, které investorům ulehčí přístup ke kryptoměnám a rovněž pomohou urychlit jeho globální integraci. Tohle všechno podle Matta časem ve velkém přispěje k nárůstu ceny krypta a nejvíce právě Bitcoinu.

Mohlo by vás zajímat: Goldman Sachs začne obchodovat s Bitcoin futures

Závěr

O predikcích pro Bitcoin slýcháváme téměř neustále. Některé jsou skeptické, některé až přehnaně důvěřivé. Například McAfee prohlásil, že se BTC do dvou let vyšplhá na jeden milión dolarů. Jisté je však jen jedno, do konce roku zbývá ještě velmi dlouhá doba, během které se toho může spousta změnit. Přicházející novinky a změny mohou cenu nejznámější kryptoměny ještě velmi ovlivnit. Nezbývá tedy než zůstat trpělivý a bedlivě sledovat vývoj trhu.

Budeme rádi, pokud se přihlásíte k odběru našeho YouTube kanálu.

Naše nejnovější video:

Zdroj: ccn.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img