[Večerní souhrn článků] • Nejstarší americká banka spustí institucionální službu úschovy kryptoměn • a další články

5
(1)

Pokud máte málo času a nestíháte si procházet naše články po jednom, zkuste naše večerní shrnutí. Vše důležité, co se ten den událo, najdete zde přehledně na jednom místě. Každý nadpis lze rozkliknout a přejít tak na celý článek.

Zpráva dne

Nejstarší americká banka spustí institucionální službu úschovy kryptoměn

Bank of New York Mellon Corporation, známější jako BNY Mellon, se údajně chystá stát “první [bankou], která ještě letos vstoupí do globálního prostoru digitální úschovy”. Podle zveřejněné zprávy bude chystaná platforma BNY Mellon pro úschovu zaměřena na institucionální klienty a umožní velkým hráčům držet své bitcoiny a etherea v kryptopeněženkách banky.

Banka s 238letou historií údajně plánuje spustit svou novou platformu pro úschovu zpočátku pouze ve Spojených státech, ale v případě, že po ní bude poptávka, může ji rozšířit na další území. [1]

Analýzy a trhy

25.02.22 Analýza BTC/USD – turbulentní psychologický vývoj

Bitcoin (BTC) měl ke konci včerejšího dne hodně zajímavé price action. Ale ještě zajímavější price action měly trhy, jako jsou akciové indexy, trh se zlatem nebo ropa. Určitě musím zmínit i dolarový index. Byl to nesmírně turbulentní vývoj, jež byl vyhajpovaný včerejší psychologií trhu.

Aktuální přehled všech kryptoměn můžete sledovat pod přiloženým odkazem ZDE

Kryptoměny a kryptofirmy

Pokud by skutečně došlo k odstřižení od SWIFT, přejde Rusko na kryptoměny?

Vzhledem k sankcím ze strany USA a dalších zemí, které se zaměřují na ruský bankovní systém, a jisté možnosti odstřižení země od platební sítě SWIFT, je tady možnost, že by se Rusko mohlo obrátit k bitcoinu a dalším kryptoaktivům.

Od začátku války se objemy na ukrajinské kryptoburze ztrojnásobily

Válečný konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou měl okamžitě patrný dopad na fiat měny obou zemí.Ruský rubl utrpěl znatelně větší ztráty, nicméně ukrajinská hřivna také klesla, a to na 30 UAH za dolar, což je nové historické minimum. Ukrajina, která právě tento měsíc konečně ratifikovala zákon legalizující kryptoměny po mnoha hádkách mezi zákonodárci, nepřekvapivě zaznamenala nárůst zájmu o tuto alternativu.

Evropský regulátor doporučuje zákaz proof-of-work kryptoměn

Erik Thedéen, místopředseda Evropského úřadu pro cenné papíry a trhy (ESMA), se nechal slyšet, že těžba bitcoinů představuje riziko pro plnění cílů v oblasti změny klimatu.

Zakladatel cardana Hoskinson pochválil ethereum: Dělá „působivé věci“

Cardanu se v poslední době na kryptomarketu vůbec nedařilo. Přestože se ADA hluboce propadla z ATH okolo 3 dolarů až pod dolar, zakladatel se nezdá být nijak frustrován. Naopak, je schopen ocenit i konkurenční kryptoměny a inspirovat se jejich úspěchy.

Máte-li jakýkoli dotaz, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. PŘIDEJTE SE TAKÉ NA NÁŠ DISCORD SERVER.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 1

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img