PlanB zůstává navzdory poklesu Bitcoinu pod 50k stále býčí

5
(8)

Obsah

To zas bylo probuzení, venku sněhová kalamita a kryptoměnové trhy vymalovány rudou barvou. Primární kryptoměna ztratila na hodnotě více než 9 000 dolarů, přičemž za posledních 24 hodin odepsala přibližně 17 % a v současné době se obchoduje (údaj platný v době psaní článku) kolem 47 390 USD.

Náhlá korekce směrem dolů měla na trhu za následek také likvidaci futures na Bitcoin v hodnotě více než 1,05 miliardy dolarů. Napříč celým kryptotrhem bylo za posledních 24 hodin vymazáno ohromujících 300 miliard dolarů, přičemž přibližně 83 % tohoto čísla představují likvidace dlouhých pozic.

Navzdory tomu zůstává mnoho účastníků trhu býčích a očekává brzký pozitivní cenový obrat. Mezi ty, kteří jsou optimističtí, patří i pseudonymní tvůrce modelu stock-to-flow (S2F), PlanB.

Proč zůstává PlanB ohledně Bitcoinu i nadále bullish?

Propad ceny Bitcoinu je připisován jako důsledek dvou důležitých nedávných událostí. Za prvé, trh podle několika analytiků zachvátil strach a pochybnosti kvůli nově zjištěné variantě COVID-19, Omicron. Kromě toho bylo zaznamenáno, že ke korekci na trhu s kryptoměnami přispělo nedávné oznámení americké Federální rezervní banky, že plánuje zahájit snižování objemu dluhopisů.

FED minulý měsíc oznámil, že sníží nákupy dluhopisů v hodnotě 120 miliard USD měsíčně o 15 miliard USD měsíčně. Tento pokles je zaměřeno na snížení dopadu tisku peněz, který si vyžádal nástup COVID-19 v loňském roce.

Navzdory těmto skutečnostem a faktu, že trh je nyní v červených číslech, PlanB tvrdí, že Bitcoin vypadá i nadále silně z několika důvodů.

Zaprvé, nizozemský analytik poznamenává, že index relativní síly (RSI) Bitcoinu, což je technický ukazatel, který měří velikost cenových změn, aby vyhodnotil překoupené nebo přeprodané podmínky na trhu, byl na úrovni 68 bodů. To svědčí o tom, že trh s bitcoiny měl ještě velký prostor pro růst, než by se dostal do překoupené oblasti.

PlanB se na podporu svého býčího vyprávění odvolává také na vývoj trhu v roce 2017. Poukazuje na to, že navzdory tomu, že ceny během býčího trhu v roce 2017 více než čtyřikrát korigovaly směrem dolů s poklesy, které se pohybovaly v rozmezí 29 až 38 %, trh stále dosáhl historického maxima přes 20 000 USD, na které vyrostl z méně než 1 000 USD.

To znamená, že PlanB očekává, že cenová akce se ještě obrátí, a pokud buce znamenat více než 100% nárůst, v klidu se stále můžeme dočkat jím predikovaného cíle 100 000 USD.

Závěr

Navzdory velkému rozdílu, který existuje mezi současnou cenou Bitcoinu a předpokládanou cenoum je PlanB i nadále přesvědčen o přesnosti svého S2F modelu. Analytik upozornil, že model je přesný od března 2019. Naposledy model přesně předpověděl závěrečnou cenu Bitcoinu v říjnu letošního roku.

Buďte opatrní během svého obchodování a pozor hlavně na emoce, z dlouhodobého hlediska osobně věřím, že další jediná možná cesta je UP.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Svůj dotaz můžete položit také na našem oficiální discord serveru KRYPTOMAGAZIN CZ.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 8

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img