Které země by mohly následovat Salvador a oficiálně přijmout Bitcoin?

0
(0)

Všichni fanoušci kryptoměn dobře ví, že Salvador nedávno zahájil svou cestu stát se globálním centrem inovativních technologií, když schválil bitcoiny (BTC) jako zákonné platidlo ve státě. Pokud uspěje, dá se očekávat, že bude inspirací pro další země, aby také naskočily na kryptoměnový vlak.

Více národů může přijmout Bitcoin (BTC)

V době, kdy úřady v různých jurisdikcích stále nevidí v Bitcoinu a dalších kryptoměnách nic jiného než nástroj, pomocí kterého zločinci provádějí své nelegální operace, jako je praní špinavých peněz a financování terorismu, začal psát Salvador zcela nový příběh tím, že uznal Bitcoin druhou oficiální měnou v zemi (tou první je americký dolar).

Nové průzkumy jasně ukazují, že poptávka po digitálních platebních metodách, jako jsou kryptoměny, exponenciálně roste, ale zatím žádný suverénní stát neměl až dosud “tu drzost jít all-in do BTC”, jak nám předvedl El Salvador.

Vše se však může v následujících měsících nebo letech změnit, zvláště pokud se drobnému středoamerickému národu podaří rozmnožit své bohatství tím, že se stane cílem fintech a blockchainových podniků.

Kdo by mohl následovat příkladu Salvadoru?

Jaké země patří mezi hlavní adepty, které by mohly následovat Salvador a oficiálně přijmout Bitcoin či jinou kryptoměnu za zákonné platidlo?

Tanzanie – Nachází se na východním pobřeží Afriky a je jedním z prvních národů na kontinentu, který má ženskou hlavu státu. Prezidentka Samia Suluhu Hassan nedávno vyzvala finanční úřady země, aby položily základy širokému přijetí kryptoměn v zemi.

Paraguay – Povzbuzen odvážným krokem Salvadoru, 36letý podnikatel a člen paraguayského kongresu Carlos Rajala naznačil, že připravuje návrh zákona, který by latinskoamerickému národu přinesl status crypto-friendly země. Pokud bude zákon schválen,  Paraguay se stane oblíbenou destinací pro kryptoměnový průmysl, která nabídne těžařům BTC levné a zcela zelené zdroje energie a nakonec připraví půdu pro bitcoiny jako zákonného platidla v zemi.

Panama – s rostoucí oblastí cestovního ruchu Panama chápe, že přijetí bitcoinů by bylo pokrokovým krokem a kongresman Gabriel Silva vyzval národ, aby následoval příkladu Salvadoru.

“Toto je důležité. A Panama nemůže zůstat pozadu. Pokud chceme být skutečným technologickým a podnikatelským centrem, musíme podporovat krypto. Shromáždění předložíme návrh zákona. Máte-li zájem se podílet na jeho formulaci, můžete mě kontaktovat”

Argentina – hospodářská krize v zemi je v průběhu let dobře zdokumentována a zdá se, že vláda může začít připravovat plány na otevření svých dveří kryptoměnám. Navíc již nyní stále více Argentinců využívá dotovanou elektřinu k těžbě bitcoinů.

Závěr

Kryptoměny neustále prokazují svou životaschopnost a je velmi pozitivní, že celé národy začínají chápat užitečnost této revoluční technologie.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img