Top 10 DeFi projektů – 2. část

5
(1)
Michaela Nocarová
Michaela Nocarová
Už od mala mě táhla technika a sci-fi. Studium IT mě dotáhlo až do světa kryptoměn, kde se pohybuji od roku 2014. Od té doby jsem se toho naučila již mnoho. A stále se mám co učit. Nejvíc mě na nich fascinuje, že spojují tolik světů dohromady a možnost svobodné volby. Bez hranic.

Trh DeFi se vyvíjí závratnou rychlostí díky síle otevřených financí a lidem, kteří se snaží o jejich uskutečnění. Jen v roce 2021 vzrostla celková hodnota aktiv uzamčených na protokolech DeFi o více než 600 %. Ačkoli není možné ignorovat explozi cen altcoinů a jejich vliv na exponenciální růst trhu DeFi, metriky jako počet uživatelů DeFi ukazují přitažlivost těchto produktů a potenciál pro další.

Gravis Finance

Projekt se zaměřuje na poskytování decentralizované burzy pro NFT. Ačkoli je tato funkce sama o sobě působivá, tým ji ještě povýšil a přidal další multichain možnosti. V podstatě by uživatelé měli nejen přístup k nástrojům pro autonomní obchodování s NFT, ale mohli by také usnadnit výměnu mezi více blockchainy.

Ekosystém navíc přichází s crosschain tržištěm NFT. Díky němu mohou uživatelé NFT vytvořit NFT v blockchainové síti a prodávat jej v jiných sítích, aniž by se museli obávat oddělené povahy takových ekosystémů.

Dice Game

Dice Game je protokol nové generace, který kombinuje hry a další významné prvky decentralizovaných financí pro ještě větší všestrannost a funkčnost. Protokol je založen na vznikajícím blockchainu Fantom. Při používání protokolu proto nikdy není problém s rychlostí nebo přetížením sítě. Můžete buď hrát hru v kostky a získat nativní token platformy, DICE, nebo poskytnout likviditu a získat tokeny DICE jako odměnu.

Jigstack

Pro Jigstack jsou decentralizovaná správa a funkčnost určujícími principy DeFi. Ačkoli existuje obrovský seznam protokolů a aplikací vyvinutých v rámci ekosystému Ethereum, jen hrstka z nich skutečně splnila slib otevřených financí a komunitní správy. Proto si Jigstack, decentralizovaný systém autonomní správy (DAO), dal za cíl vyvinout rostoucí seznam aplikací DeFi založených na Ethereu, které řeší konkrétní problémy a bezproblémově spolupracují pro ještě pokročilejší funkce.

A co je důležitější, všechny fungují v rámci jednotného modelu algoritmického řízení poháněného systémem Jigstack. Jigstack zase přerozděluje práva na správu a příjmy uživatelům. Mezi nástroje, které již fungují pod hlavičkou Jigstacku, patří Ethlink a Lemonade.

PancakeSwap

PancakeSwap je jedním z mnoha klonů Uniswapu. Vývojáři však udělali dost pro to, aby přidali jedinečné funkce, které od té doby etablovaly PancakeSwap na trhu decentralizovaných směnáren. Protokol, založený na Binance Smart Chain, přichází se dvěma mechanismy, jak získat výnos. Podporuje také gamifikaci obchodování implementací žebříčků a různých milníků.

Další unikátní funkcí je nativní aukční trh platformy pro NFT. Díky všem těmto dalším výhodám je snadné pochopit, proč se PancakeSwap rychle stává směnárnou pro uživatele DeFi.

Litentry

Litentry se popisuje jako platforma pro agregaci identit napříč řetězci. Tento projekt se zaměřuje na správu decentralizovaných identit rozprostřených napříč více sítěmi. To následně poskytne vývojářům nebo decentralizovaným protokolům vhodná data a zdroje pro výzkum a vytváření nových funkcí DeFi.

Protokol nabízí nástroje pro decentralizovanou správu identit, které umožňují ostatním platformám bezpečně a soukromě potvrzovat identity uživatelů a další metriky. Tyto kontroly jsou okamžité a on-chan.

Závěr

To byla druhá půlka výrazných projektů, které se na scéně objevily jen za druhé čtvrtletí tohoto roku. Sledujete dění a DeFi scéně? Avšak bez ohledu na to, čemu věříme, se ujistěte, že jste si před investicí do jakéhokoli projektu souvisejícího s kryptoměnami nebo DeFi udělali průzkum.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 1

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img