Čínská digitální měna chce soutěžit s Bitcoinem

0
(0)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Podle posledních zpráv má Čína již připravenou vlastní digitální měnu, ale s největší pravděpodobností to s kryptoměnou bude mít společného jen málo.

Kryptoměna jen na oko

Generální tajemník Čínské lidové banky na konferenci za zavřenými dveřmi uvedl, že digitální měna centrální banky země je připravena ke spuštění.

“Od loňského roku technici usilovně pracují v Laboratoři pro výzkum digitálních měn na vývoji systému. Můžeme říci, že digitální měna je nyní připravena ke spuštění.“

Laboratoř pro výzkum digitálních měn podala za poslední dva roky vývoje více než 50 patentových přihlášek. Každý dokument zahrnuje specifickou technologickou vlastnost navrhované měny, např. jak vytvořit peněženku nebo jak ověřit transakcí peer-to-peer.

Jeden z patentových dokumentů pod názvem „Metoda pro zjišťování informací o transakcích v digitální měně“ nám ukazuje, že o anonymní měnu rozhodně nepůjde.

Žádná decentralizace

Cílem digitální měny je vytvořit peněženku pro vkládání digitalizovaných jüanů, která je na rozdíl od jiných kryptoměn kontrolována čínskou vládou. Čínská digitální měna si možná půjčuje myšlenku Bitcoinu peer-to-peer, ale se základní myšlenkou kryptoměn nemá nic společného.

Závěr

Vstup této nové digitální měny vydávané Čínskou lidovou bankou budeme sledovat a určitě vás o ní informovat. Za kryptoměnu ji však nemůžeme považovat, protože se digitální jüan bude chovat spíše jako Velký bratr.

Co číst dále

Nové partnerství pro Cardano je tady!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img