Nová aplikace propojí Coinbase a Lightning Network

0
(0)

Uživatelé největší americké burzy Coinbase jsou o krok blíže k tolik žádané Lightning Network. Byla totiž spuštěna alfa verze nové blockchainové aplikace, která by měla burzu se sítí Lightning spojit.

I navzdory některým tvrzením, která poněkud snižovala naděje uživatelů Coinbase na rychlejší zpracování plateb nebo nižší poplatky za transakce (což jsou výhody, které Lightning Network přináší), byla v uplynulých několika hodinách spuštěna aplikace Lightning Ramp, která má sloužit jako prostředník spojující burzu Coinbase a její klienty se sítí Lightning Network.

Priority pro Coinbase – Integrace Lightning Network a SegWit

Lightning Network má být jakousi druhou platební vrstvou Bitcoinu. Byla vyvíjena ve spolupráci 3 firem – ACINQ, Blockstream a Lightning Labs. Největší popularitě se prozatím těší v rámci Bitcoin komunity, kde aktuálně zpracovává až na 2000 kanálů. Její výhody by však rádi okusili například i uživatelé největší americké burzy Coinbase, kteří již v mnoha případech vyjádřili svou nespokojenost s kvalitou služeb, které burza nabízí.

Společnost Coinbase nedávno slíbila svým klientům, že by v řádu několika týdnů mělo dojít k aktivaci SegWitu. Této změny se totiž pomocí petice dožadovalo na 5000 jejích uživatelů. Z toho důvodu Coinbase prohlásila, že integrace SegWitu je pro ní nejvyšší prioritou.

Vývoj a spuštění aplikace Lightning Ramp přichází i navzdory tvrzení Andrease Antonopoulose, velkého experta na Bitcoin. Ten nedávno tvrdil, že právě Coinbase a podobné burzy nebudou moct v budoucnu těžit z výhod Lightning Network. Za důvod označil rozporuplnost designu sítě s regulačními pravidly burzy.

Tvůrci Lightning Ramp se na síti Reddit netajili tím, že mají z první alfa verze aplikace radost. Podle nich tento krok, kdy bude uživatelům Coinbase umožněno využívat výhod Lightning Network, popožene velké burzy dopředu. V komentářích pak zmiňují, že první verze aplikace bude sloužit pouze pro každodenní běžné operace mezi jednotlivými uživateli a poté se zaměří na velké firmy a arbitráže.

Na šéfa Coinbase se strhla vlna kritiky

Tento týden se však CEO společnosti Coinbase, Brian Armstrong, dostal pod palbu kritiky od svých klientů kvůli příspěvku, který zveřejnil na síti Medium. V příspěvku nazvaném “36 způsobů jak nabírat, rozvíjet a udržet schopné lidi” popisuje, jak si myslí, že by se firma měla chovat ke svým zaměstnancům, aby byli pro firmu co největším přínosem.

V reakci na tento příspěvek se na Armstronga strhla vlna kritiky kvůli řadě problémů, se kterými se Coinbase za poslední rok své existence potýkal. Uživatelé zmiňovali především zavedení Bitcoin Cash a tvrzení, že docházelo k internímu obchodování s ním. Dále byla řeč například o příliš vysokých poplatcích za transakce.

Vypadá to tedy, že již i uživatelé Coinbase budou moci v blízké době těžit z výhod Lightning Network a to i navzdory potížím, se kterými se burza potýkala. Zdali se bude jednat o bezproblémovou integraci, nebo bude zavedení aplikace provázeno problémy, jako k tomu docházelo při zavádění Bitcoin Cash, však prozatím nelze říct.

 

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img