Miliony dolarů v dApp sázkové platformě Augur

0
(0)

Projekt Augur, který jeho spoluzakladatel Joey Krug označil za nejkomplexnější decentralizovanou aplikaci (dApp) na blockchainu Etherea, vykazuje v posledních několika týdnech rychlý růst.

Budoucnost decentralizovaných sázek

V podstatě je Augur decentralizovanou sázkovou platformou, která existuje v Ethereum síti. Protože využívá inteligentní smlouvy k autonomnímu vypořádání sázek a k výplatám uživatelů, mohou jeho uživatelé uzavírat své sázky prakticky na cokoli.

Od svého spuštění v polovině července vykazuje tato platforma rychlý růst, který se projevuje zejména nárůstem uživatelské základny, denním počtem sázek a celkovou částkou, která je ve hře.

Tip redakce: Čína zakročila proti nelegálním online kryptosázkám ve výši 1,5 mld. USD

Podle údajů společnosti Predictions Global, která umožňuje uživatelům Auguru si prohlížet uzavřené sázky, je od 25. července v otevřených sázkách (tedy ve hře) téměř 1,5 milionů  dolarů. Z toho téměř 80 procent celkového objemu sázek tvoří tyto tři:

  • Bude cena Etherea na konci roku 2018 vyšší než 500 dolarů? (Největší sázka, zatím s objemem 685 000 dolarů.)
  • Bude se REP token na konci roku 2018 obchodovat za více než 32 dolarů? (V sázce je nyní 479 115,52 dolarů.)
  • Bude tržní kapitalizace měny Ethereum (ETH) 31. prosince 2018 ve 24:00 UTC vyšší než celková tržní kapitalizace Bitcoinu (BTC)? (V sázce zatím 27 097,03 dolarů.)

Ověřování dat není nic jednoduchého

Složitost platformy Augur se kromě technických aspektů točí hlavně kolem ověřování dat. Například v případě aktuální největší sázky na této platformě by měl Augur ověřit, že cena Etherea na konci roku 2018 bude vyšší než 500 dolarů. Jenže díky široké škále proměnných, včetně poplatkům směnárnám, je obtížné ověřit konkrétní informace zcela přesně. Problematiku si ukážeme na následujícím příkladu:

V prosinci 2017 dosáhla cena Bitcoinu 25 000 USD na kryptoburzovním trhu Jižní Koreje a to včetně velkých obchodních platforem jako je UPbit či Bithumb. Ale cena Bitcoinu na jiných trzích, Japonsko či USA, dosáhla maxima “pouhých” 19 500 USD.

Mohlo by vás zajímat: Ethereum: Vitalik slibuje až jeden milion transakcí za vteřinu

Pozitivní vyjádření na adresu Augur

Joey Krug, tvůrce Auguru a spolupředseda společnosti Pantera Capital, která spravuje kryptoměnový hedgeový fond v miliardách dolarů, uvedl:

„Augur je asi desetkrát komplikovanější, než druhý nejkomplikovanější Ethereum projekt Makerdao. Bavíme se o 10 kontraktech v případě Makerdao, versus 100 kontraktů, které potřebuje Augur. Složitost řešení není lehká věc, a proto se tým Auguru snažil dělat vše co nejjednodušeji.”

Své nadšení z rychlého růstu Auguru a jeho dopadu na celou síť Ethereum vyjádřil také Brian Kelly, zakladatel společnosti BKMC:

„Augur byl jedním z nejstarších ICO a vývojáři na platformě pracovali asi dva až tři roky. To, co činí tento projekt opravdu zajímavým, je skutečnost, že se jedná pravděpodobně o jednu z největších decentralizovaných aplikací, které kdy byly v Ethereum síti spuštěny. Pokud navíc Augur nezpomalí systém (narozdíl od CryptoKitties), bude to ohromně pozitivní zpráva pro Ehtereum.”

A do třetice přidáváme i gratulaci Emin Gun Sirera, profesora na prestižní Cornell University, který uvedení Auguru označil za přímo monumentální událost pro Ethereum.

Závěr:

Augur vypadá, že má před sebou slibnou budoucnost. Od jeho spuštění neustále roste a získává si čím dál větší popularitu mezi uživateli. Osobně vážně uvažuji o jeho zařazení do svého kryptoměnového portfolia. A aby byl článek zcela kompletní, nemůže teď samozřejmě chybět ani obligátní disclaimer.

Disclaimer: Tento článek neslouží a nemůže být považován za investiční tip. Pokud byste se náhodou rozhodli do tohoto projektu investovat, vždy si udělejte vlastní průzkum.

Zdroj:
ccn.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img