Justin Sun má zájem koupit banku Credit Suisse

5
(3)

Zakladatel společnosti Tron, Justin Sun, v neděli uvedl, že je ochoten zaplatit 1,5 miliardy dolarů za banku, která se aktuálně potýká s problémy.

Zájem o nákup Credit Suisse

Pokud se banku Credit Suisse, která se potýká s problémy, nepodaří získat společnosti UBS, rád by tohoto finančního giganta koupil a přeměnil na banku “přátelskou ke kryptoměnám”. Pochválil také ke kryptoměnám vstřícný švýcarský přístup a přátelské regulace.

Rád bych navrhl vlastní nabídku ve výši 1,5 miliardy dolarů na převzetí Credit Suisse a její integraci do světa Web3.0. Můžeme využít progresivní politiku této země a zaujmout pozici lídra v oblasti finančních inovací.

Deník Financial Times zveřejnil informaci, že UBS se dohodla na koupi Credit Suisse za více než 2 miliardy dolarů. Credit Suisse patří mezi jednu z posledních finančních institucí, které se (po krachu Silicon Valley Bank a Signature Bank v USA na začátku měsíce) dostaly do problémů. Podle údajů TradingView činila tržní kapitalizace banky na konci pátečního obchodování více než 7 miliard USD.

Sun a jeho nabídky

Nutno ovšem dodat, že není příliš jasné, jak vážně svou nabídku myslí. Otázkou také je, zda se jí švýcarské regulační orgány vůbec budou zabývat. V minulosti již Sun předkládal nabídky na transakce, které se neuskutečnily. V lednu pak řekl agentuře Reuters, že je ochoten utratit až 1 miliardu USD za aktiva patřící společnosti Digital Currency Group.

Generální ředitel společnosti Tron loni uvedl, že je připraven utratit až 5 miliard dolarů za kryptoměnové firmy, které se potýkají s problémy.

Mluvčí Credit Suisse a švýcarského úřadu pro dohled nad finančním trhem FINMA se zatím k této věci nevyjádřili.

Závěr

Je pravda, že mnozí Justina Suna příliš “nemusí”. Ti, kdo jsou v kryptoměnovém světě již nějaký ten čas si jistě vzpomenou na jeho prohlášení o budoucích prohlášeních. Na druhou stranu je pravda, že banka “přátelská ke kryptoměnám” by si určitě své místo na slunci našla. A jak Justin Sun píše:

Akvizicí Credit Suisse a její přeměnou na finanční instituci přátelskou ke kryptoměnám můžeme vytvořit nový standard pro finanční inovace, který bude prospěšný pro všechny.

Jsme nově také na sociální síti LinkedIn. Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde naleznete další zajímavý obsah. Máme také Youtube kanál, kde můžete dát odběr, aby vám neuteklo žádné video nebo stream. Podporu nám můžete vyjádřit skrze Patreon ZDE.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 3

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img