Budoucnost? Tato kreditní karta vrací kryptoměny místo peněz

0
(0)

V tomto článku se zaměříme na kreditní kartu Blockrize, která vám při každém nákupu vrátí procento z utracené částky – a to buď v BTC nebo v ETH.

Jednoprocentní odměny v krypto

Pětadvacetiletý Thomas Harrison dříve vedl projekt Whatsgoogly, zabývající se různými druhy online hlasování. Tento projekt však zkrachoval, a tak se Harrison rozhodl pro něco nového. Vytvořil tak kreditní kartu s názvem Blockrize. Ta nabízí řadu bonusů. Hlavním lákadlem je fakt, že za každý nákup placený touto kartou dostanete 1 % z utracené částky zpět. A to v kryptoměnách Bitcoin nebo Ethereum. V rozhovoru pro finanční zpravodajství Market Watch Harrison sdělil, že se již 2000 lidí zapsalo na seznam čekatelů na tuto novou kartu.

Na webu Blockrize se můžeme dočíst, že pokud tradiční kreditní kartou utratíme měsíčně 1250 USD, na konci roku můžeme získat 150–300 USD. Pokud bychom však v roce 2017 platili Blockrize kreditkou a jednoprocentní odměnu získávali v kryptoměnách, získali bychom 998 dolarů v BTC nebo 2487 dolarů v ETH. Viz obrázek níže.

„Za každý nákup vám vrátíme 1 % v krypto. Při platbě Blockrize kartou si vyberte, ve které kryptoměně odměny dostanete. Poté stačí jen zaplatit a o zbytek se postaráme za vás. S naší kartou neplatíte poplatky za transakce, takže vám zůstává 100 procent odměny.“

Procento v krypto může být ekvivalentem 6-16 % ve fiat

Momentálně je v Blockrize Harrison jediným pracovníkem na plný úvazek. Avšak spolupracuje s mnoha zkušenými lidmi. Jsou to například vrchní fintech inženýr ve společnosti Shogun Enterprise, Zak Allen, nebo spoluzakladatel peer-to-peer trhu Opensea.io, Alex Atallah.

Kryptoměny nabízejí novou motivaci k nákupům, avšak jejich cena může kolísat. Harrison očekává, že mnozí nebudou mít rádi volatilitu svých odměn. „Pokud cena klesne? Předpokládám, že někteří z toho budou nešťastní,“ zdůrazňuje Harrison.

„Získání jednoho procenta zpět v Bitcoinech nebo v Ethereu v průběhu roku 2017 by představovalo ekvivalent 6,7-16,6 % ve vrácených penězích. Odměny v kryptoměnách vám umožní vydělat více než používání tradičních kreditních karet.”

Závěr

U takových projektů hraje volatilita trhu velkou roli. Na volatilitě je však u tohoto projektu postaven i “zisk odměn”. Kdyby tak cena Bitcoinu v průběhu roku klesala, mohly by být odměny znatelně menší, než při použití klasické kreditní karty. Sledujte Kryptomagazín na Facebooku!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img