Kvůli high-risk tradingu přišel o firemních $600,000

0
(0)

Dne 17.2.2018 vyšlo na povrch, že si Joseph Kim od Chicagské firmy, u které pracoval, bez povolení půjčil 2,8 milionů dolarů a kvůli vysoce riskantním nákupům přišel o 600,000 dolarů.

Peníze bez jakéhokoli souhlasu

Podle zprávy získané agenturou Bloomberg si Kim neprávem poslal obrovské množství peněz v Bitcoinech a Litecoinech na svou peněženku. Tyto peníze vzal od firmy se sídlem v Chicagu, kde již nějakou dobu pracoval.

Začalo to převodem 980 Litecoinů, což v té době dělalo kolem 48,000 dolarů. Jako důvod tehdy udával snahu zabezpečit úspory společnosti, které si však pouze poslal na svou adresu. U Litecoinů to ale nezůstalo. Zanedlouho si totiž údajně poslal 55 BTC, a to opět bez povolení firmy. Zdůvodnil to jako potřebnou transakci pro odemčení firemního účtu na kryptosměnárně, ale peníze šly opět jemu. Polovinu z Bitcoinů poté vrátil.

Avšak žalobce tvrdí, že Kim ukradl firmě více Bitcoinů než říká. Oficiálně jich měl vzít 284, v té době kolem 2,8 mil. dolarů. Nakonec jich vrátil jen 102.

Jak o peníze přišel

Kdyby měl peníze uschované na své peněžence, nic by se nestalo. Jenže problém nastal, když se rozhodl kryptoměny směnit. Preferoval velmi riskantní, tzv. „Margin calls“, kde je možnost získat velké peníze, anebo je prodělat. Jak se ukázalo, tak peníze prodělal. Z osobní peněženky Kima se ještě firmě podařilo uchránit 1,4 mil. dolarů, což znamená, že prodělal částku pohybující se kolem 600,000 dolarů.

Joseph Kim přiznává, že chtěl ze začátku vydělat pouze s použitím malých částek. Každý nezdar, co se mu stal, si ale chtěl vynahradit, a tak sázel stále více peněz. Takto přišel o firemních 600,000 dolarů.

„Nechtěl jsem ty peníze ukrást. Jen jsem chtěl hloupě napravit co jsem udělal. Nemůžu uvěřit, že jsem s tím nepřestal,“

řekl Kim žalobci.

Risk není vždy zisk

Pokud uvažujete o riskantní koupi kryptoměn, musíte mít na paměti, že můžete vydělat jmění, ale také o všechno přijít. Většina lidí, jenž zažije ze začátku ztráty, je náchylnější investovat více nebo do riskantnějších zakázek – a to jen za účelem pokrýt své ztráty. Tento typ přemýšlení vás může přijít velmi draho.

Na nestabilním marketu, jako je ten krypto, je velmi důležité rozeznávat riskantní nabídky, zachovat si chladnou hlavu a nebýt moc ziskuchtivý. Pokud se již rozhodnete nějakou riskantní kryptoměnu koupit, zvažte možné rizika a ztráty, a nakupujte s rozumem.

 

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Zdrojccn.com
Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Xtrader

Mal iba smolu

spot_img