Elon Musk o tom, proč je v některých případech mnohem lepší Dogecoin než Bitcoin

4.5
(2)

Dogecoin sice začal jako vtip, ale nyní je to Elonův oblíbený blockchain, který nejbohatší muž světa bere velmi vážně. A nedávno se podělil o dva důvody, proč tomu tak je.

Nejbohatší muž světa a generální ředitel společnosti Tesla Elon Musk je známým příznivcem dogecoinu. V nedávném rozhovoru v pořadu Full Send Podcast řekl, že blockchain mince DOGE má mnohem větší transakční kapacitu než BTC.

Poukázal také na to, že DOGE lze v současné době použít nejen k nákupu zboží ve společnostech Tesla a SpaceX, ale i jako platební prostředek v dalších velkých společnostech, jako je třeba The Boring Company, která nabízí služby přepravy metrem v Las Vegas.

Dogecoin 1 – Bitcoin 0

Musk vysvětlil, že transakce za pomoci dogeoinu jsou dokončeny za 60 sekund, zatímco transakce s bitcoinem trvá přibližně 10 minut. Podle Muska už toto stačí k tomu, aby bylo možné meme coin považovat za lepší platební systém. Pomáhá mu zřejmě i to, že má “veselejší” komunitu:

“Upřímně řečeno, Doge podporuji hlavně proto, že si myslím, že Doge má memy a psy a zdá se, že má smysl pro humor a nebere se příliš vážně. Myslím, že  i když Doge byl navržen jen jako taková směšná měna pro vtip, skutečná celková schopnost transakcí Doge je mnohem vyšší než bitcoin.”

Dále zdůraznil, že inflační faktor dogecoinu, který umožňuje vytvořit ročně 5 miliard mincí, může být v dlouhodobém horizontu lepší, než použití bitcoinu jako transakční měny, kde je jeho maximální nabídka pevně stanovena na 21 milionů BTC.

 “Skutečnost, že se ročně vytvoří 5 miliard dolarů, je ve skutečnosti dobrá pro jeho využití jako transakční měny”

Jednou z nevýhod deflace je, že podporuje hromadění, protože vnímaná reálná hodnota měny se časem zvyšuje. Tento problém by mohl v budoucnu ovlivnit bitcoinovou ekonomiku. Na to upozorňují třeba výsledky studií, provedených Univerzitou v San Diegu a Univerzitou George Masona, ze kterých vyplývá, že více než 60 % všech vytěžených bitcoinů se od roku 2018 nepohnulo.

Musk a kryptografické podvody

Dalším problémem, o kterém miliardář hovořil, je rostoucí počet podvodů kolem kryptoměn. Upozornil, že jeho účet na Twitteru je “terčem mnoha podvodníků” kvůli jeho vysoké interakci se sledujícími.

Vliv Elona Muska na kryptoměnovou komunitu je více než prokázaný – vlastně vědecky dokázaný. Studie Dr. Lennarta Anteho pro Blockchain Research Lab odhalila, že “Muskův efekt” je skutečný. Pokaždé, když Elon Musk tweetuje o Dogecoinu, má tendenci téměř okamžitě rozpumpovat ceny této kryptoměny.

Ve skutečnosti to byla právě oznámení společnosti Tesla o nákupu bitcoinu (a později o zastavení jeho přijímání jako platebního prostředku), která znamenala začátek nejnovějších silných býčích a medvědích BTC trendů.

Musk dále také objasnil, že nemá nic společného s dalšími meme mincemi, jako je “Elon” a další kryptoměny s Elonovou tematikou od Dogelon Mars až po ještě mnohem kreativnější názvy.

Závěr

Jedno je jasné, ačkoli tedy Musk podporuje dvě meme kryptoměny (Shiba Inu a Dogecoin), nemá zájem o žádnou jinou kryptoměnu – ať už je inspirována jím osobně nebo jiným roztomilým psím plemenem.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
4 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Peppa
Hodnocení článku :
     

Je třeba zničit DOGE

Kenny

Kdyz uz chci srovnavat neco s BTC tak si rozhodne nevyberu takovou sr..ku jako je DOGE. Toto jen dokresluje podivnou mentalitu Muska, hodne slusne receno.

Mamlasman

Blocktime 1minuta opravdu není žádná výhoda. Nechce se mi věřit, že by to nechápal…

Marian

Predal bitcoiny a teraz vyplakava, lebo bitcoin inde zasa hore

spot_img