První Bitcoin Futures kontrakty expirovaly na 10 900 USD “bod pro medvědy”

0
(0)
Dariusz Matuszyński
Dariusz Matuszyński
Jsem zakladatelem portálu Kryptomagazin.cz, o kryptoměnách na české scéně nebylo prakticky nic, a tak jsem se rozhodl to napravit. Mám rád myšlenku decentralizace, trochu toho cypherpunku a kryptoanarchie. Krypto odvětví je můj svět, kde se denně pohybuji a pracuji, nemohu to tedy již nazvat koníčkem nebo zálibou. Rád vás na vašem kryptomagazínu vždy uvítám :)

První Bitcoin futures kontrakt (termínovaná smlouva), Chicagské burzy CBOE, byl uzavřen ve středu, 17. ledna na hodnotě $10,900. Možná i to způsobilo krátký propad hodnoty Bitcoinu (BTC) pod $10,000.

Ke dni 9. ledna bylo na burze CBOE celkem 1907 kontraktů, které Bitcoin shortovaly (spekulovaly na pokles). Po uzavření futures 16. ledna, došlo k poklesu BTC o zhruba 36%.

Agentura Reuters označila uzavření této smlouvy jako “Vítězství medvědů nad býky“.

*Býci (bulls) jsou obchodníci, kteří spekulují na růst. Medvědi (bears) spekulují na propad.

Ředitel burzy CBOE, Ed Tilly, sdělil:

“Uzavření obchodu proběhlo hladce a přesně tak, jak bylo předem plánováno.”

CBOE spustilo obchod s BTC futures 11. prosince. Zájem o obchodování na této burze byl tak velký, že došlo k dočasnému výpadku stránek. Cena BTC se v den spuštění pohybovala kolem $16,500.

Ještě před spuštěním obchodů s futures, zveřejnil CFA Russell Rhoads v Listopadu na CBOE blogu příspěvek, ve kterém spekuluje ohledně neznámého potenciálu Bitcoin futures:

“Otázka kterou neustále slýchávám, je ‘Jakým způsobem bude v budoucnu vývoj ceny Bitcoin futures ovlivňovat spotovou cenu Bitcoinu’ a nejlepší (a zároveň nejupřímnější) odpověď, kterou mohu dát je ‘nevím’ […] Slyšel jsem několik argumentů ohledně futures obchodování, které se přikláněly k oběma variantám, tedy jak k růstu tak k poklesu spotové ceny. Osobně si myslím, že nejlepší strategií bude počkat a sledovat vývoj trhu, jakmile budou Bitcoin futures dostupné k obchodování.”

CME Group spustila celosvětově druhý největší obchod s Bitcoin futures 18. prosince, kde nabízí kontrakty s hodnotou 5 BTC. Oproti tomu, CBOE nabízí kontrakty s hodnotou 1 BTC. První smlouvy od CME vyprší 26. ledna.

Otevření obchodu s Bitcoin futures je tedy znamením, že čím dál více institucí, jako například ty z Wall Street, jsou stále více a více ochotny uznat Bitcoin za legitimní aktiva (majetek).

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img