Binance spaluje BNB tokeny v hodnotě 390 mil. USD

0
(0)
Denisa Ogurcakova
Denisa Ogurcakova
Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o tomto tématu chtěla dozvědět více a zapojila se do týmu kryptomagazínu.

Přední kryptoburza Binance dokončila 16. čtvrtletní spalování tokenů Binance Coinu (BNB) a zničila BNB v hodnotě více než 390 milionů dolarů.

18. července Binance oznámila, že zničila 1 296 728 tokenů BNB v hodnotě necelých 400 milionů dolarů.

Dalších 5 163 BNB bylo zničeno prostřednictvím programu Pioneer Burn Program, jehož cílem je pomoci uživatelům, kteří ztratili tokeny prostřednictvím mylných transakcí s inteligentními smlouvami.

Binance kryje ztráty a za konkrétních okolností vrací tímto tokeny uživatelům.

Pravidelné pálení tokenů

Binance se zavázala, že každé čtvrtletí spálí 20 % zisků burzy, přičemž poslední spalování naznačuje, že burza mohla během druhého čtvrtletí roku 2021 vydělat 2 miliardy USD.

Nejnovější pálení mincí je druhé největší v historii Binance Coinu podle fiat hodnoty, přičemž v březnu bylo zničeno neuvěřitelných 600 milionů dolarů v hodnotě BNB.

Navzdory rozsahu této události se zdá, že ve výsledku měla malý dopad na trhy, přičemž ceny BNB se o víkendu pohybovaly stranou.

Závěr

V době psaní tohoto článku se BNB obchoduje na hodnotě  301,66 USD, což je o 56 % níže, než je jeho historické maximum z 10. května, které činilo 686 USD. Nicméně od začátku roku je stále o působivých 700 % výše.

Binance také v poslední době bojuje s regulátory na několika frontách, především v Spojeném království, Německu a Hongkongu. Burza také dne 16. července náhle zastavila prodej svých akciových tokenů.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
5 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Eva

Mohu se zeptat jako totální laik, jaký je smysl toho “spalování”?

Fantom

Snížení počtu mincí = zvýšení hodnoty zbývajících mincí.

Eva

Dobře, moc děkuji za info.

Robert

Mám BTC a chcel by som ich vymeniť za Czk

Petr1

vymen to radsi za rubly

spot_img