[ZPRÁVY] Banky budou brzy následovat Goldman Sachs a začnou obchodovat Bitcoin

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Banky budou brzy následovat Goldman Sachs a začnou obchodovat Bitcoin – PwC koupil podíl VeChain – Etiopská vláda podepsala dohodu s Cardanem o využití ADA – BitGrail se pokusila neúspěšně obnovit operace – Peter Thiel investoval do kryptostartupu – Ruský kryptoinvestor a bloger nalezen mrtvý – Bitcoinové bankovky – Nárůst zájmu o kryptoměny před zákazem v Indii – Indonésie chce využít blockchain pro úřední záznamy

Zpráva dne

Spencer Bogart, partner v Blockchain Capital a investor do rizikového kapitálu, tvrdí, že trh s kryptoměnami je příliš velký na to, aby mohl být ignorován. Říká, že další banky budou následovat Goldman Sachs a otevřou obchodování s BTC. “To je to, co mnohé banky dělají. Postupují podle toho, co dělá banka Goldman Sachs,” prohlásil Bogart. CNBC.com (v EN)

Mohlo by vás zajímat: Goldman Sachs začne obchodovat s BTC futures

Kryptoměny a ICO

Společnost PricewaterhouseCoopers získala 4. května podíl ve společnosti VeChain, což je čínská kryptoměna s tržním oceněním ve výši 2,7 miliardy USD. PwC Hong Kong a PwC Singapur odhalily, že v rámci většího strategického partnerství PwC koupila vlastnický podíl ve společnosti VeChain především k využití sítě VeChain pro IoT (Internet of Things). CCN.com (v EN)

Etiopská vláda podepsala Memorandum o porozumění (MOU) s Cardanem (ADA). Dohoda zajistí, že etiopští vývojáři budou moci uplatnit blochainovou technologii v zemědělském průmyslu země. Cointelegraph.com (v EN)

Tip redakce: Všechno, co potřebujete vědět o kryptoměnách

Burzy

BitGrail, burza zničená krádeží mincí NANO, se pokusila o obnovení obchodování. Po dlouho očekávaném návratu k běžnému obchodování ale burza BitGrail po pouhých několika hodinách opět ukončila činnost. Cryptovest.com (v EN)

K tématu jsme také psali: Bitgrail okraden hackery o 17 milionů Nano

Byznys

Spoluzakladatel společnosti PayPal, Peter Thiel podporuje startup, který má za cíl uplatnit elektronické obchodní know-how Wall Streetu na ekosystém digitálních měn. Thiel, který vlastní podíl ve společnostech Facebook a Airbnb, není přímo zapojen v Tagomi Systems, ale vyšla najevo jeho nepřímá účast skrze jeho investiční fond Founders Fund. Cryptovest.com (v EN)

Ruský kryptoměnový investor a bloger, známý online jako Pavel Nyashin, byl nalezen mrtvý ve svém bytě v Petrohradě, údajně bez známky vnější intervence. 23letý bloger byl již v lednu napaden v Leningradské oblasti, kdy mu maskovaní útočníci ukradli 24 milionů rublů (425 000 USD) v hotovosti, poté, co se Nyashin chlubil svým bohatstvím získaným z kryptoměn. Cointelegraph.com (v EN)

Výrobce digitálních inteligentních bankovek zavedl nově bitcoinové bankovky, které testuje v obchodě v Singapuru. Navrženy jsou tak, aby umožnily vlastníkům kryptoměn snadné využívání papírových peněz, a v současné době jsou k dispozici v denominacích 0,01 a 0,05 BTC. Bitcoin.com (v EN)

Mohlo by vás také zajímat: PayPal si chce patentovat systém rychlých kryptoplateb

Regulace

Jeden měsíc poté, co centrální banka Indie zakázala regulovaným poskytovatelům úvěrů, aby prováděli kryptoměnové transakce, se objemy obchodů dramaticky zvýšily, spolu s výrazným růstem cen. Burzoví operátoři, investoři a analytici říkají, že lidé investují, aby využili tříměsíčního okna, které Reserve Bank of India dala bankám. Reuters.com (v EN)

Indonésie, stejně jako jiné rozvíjející se trhy, se historicky snažila udržet přesné záznamy, ale nedařilo se to kvůli nedostatku odborných znalostí a zdrojů. Nyní se ale veřejný a soukromý sektor obrátil na technologii blockchainu, která může zemi pomoci překonat některé z těchto problémů. Reuters.com (v EN)

Naše nejnovější video

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
howadex

protoze jim nic jinyho nezbyde blbcům 😀

spot_img