Ethereum je aktivnější než Bitcoin

0
(0)

Nedávno stoupala cena Etherea rychleji než Bitcoinu a nakonec se v “daily trading volumes” dostala tato síť před dolarový token Tether, který svou pozici několik měsíců držel. Pojďme se na to podívat podrobněji a zároveň si posvítit na zajímavá BTC a ETH data.

Hodnota všech ETH transakcí provedených za 24 hodin se zvýšila a vytvořila 11,6 % hodnoty všech denních transakcí. Již po dobu několika měsíců se před Ethereem pohyboval USDT, který se dostával až přes 15 %.

Ethereum zůstalo, Bitcoin padal

Z důvodu poklesu ceny Bitcoinu však klesala i cena Tetheru (USDT) – a tím i denní hodnota transakcí (až na 11,5 %). Tímto se Ethereum v pomyslném žebříčku přeneseného objemu dostalo před Tether. Nicméně je však brzy na to říci, zdali tento ETH trend bude pokračovat, nebo jestli je to jen dočasný výkyv.

Cena Etherea se po dnešním nárůstu také lehce zvedla a aktuálně se pohybuje okolo 460 USD. Oproti objemům prodaných a koupených ETH mincí na začátku tohoto roku je však 1,7 miliardy USD za včerejší den číslo o hodně menší. Momentálně se pohybujeme zhruba na úrovni minulého léta, jen s rozdílem, že Ethereum již není na kryptotrhu „horkou novinkou“, a tak jsou objemy obchodování více konzistentní.

ETH trh

Podívejme se na Ethereum trochu jinak. Za posledních devět měsíců má tato síť na kontě větší počet transakcí než Bitcoin. Jednou dokonce počet ETH transakcí za den přesahoval 1,1 milionu. I přes nynější nižší aktivitu je síť Ethereum stále asi 2-3x aktivnější v porovnání s bitcoinovou sítí.

Nárůst ceny Etherea může být také předzvěst dalšího nárůstu altcoinů (tzv. ALT MOON).

Bitcoin trading hlavně v Japonsku

Pokud se budeme soustředit na Bitcoin, tak ten v posledních několika týdnech také zaznamenal úpadek. Dnes se již situace zlepšila a cena jedné mince stoupla ze včerejších 6900 na 7600 USD. Nejvíce se Bitcoin obchoduje vůči japonskému Yenu (téměř 60%). Spolu s USDT se také zmenšil počet nákupů USD-BTC. 24-hodinový objem prodaných a koupených Bitcoinů v současné době činí okolo 4,2 miliardy USD.

Oproti USDT tradingu je ten s americkým dolarem stále aktivnější. USD trading však představuje jen 20% všech obchodů. Můžeme tak pozorovat, že v kryptoobchodu je asijský trh podstatně aktivnější.

Závěr

O budoucí ceně Bitcoinu nebo Etherea můžeme jen diskutovat. Nyní lze jen konstatovat, že síť Ethereum je oproti Bitcoinu mnohem aktivnější (v počtu transakcí – ne v objemu) a to by tak i mělo nějakou dobu zůstat.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Mendicek

Já osobně mám radši ethereum, tak budu ráda, kryž zůstane aktivní, jak se píše v tomto článku 😉 Ale teď si ještě musím doplnit svoji zásobu na ccshop

spot_img