Poplatky za transakce v síti Ethereum klesly o 85 % za méně než tři týdny

5
(2)
Denisa Ogurcakova
Denisa Ogurcakova
Kryptoměny mi vždy přišly zajímavé a svět blockchainu doslova fascinující, proto jsem se o tomto tématu chtěla dozvědět více a zapojila se do týmu kryptomagazínu.

Transakční poplatky, objemy a transakční částky v síti ETH za poslední tři týdny značně poklesly.

Průměrný poplatek za transakci dosáhl v minulém měsíci historického maxima téměř 12 USD, což se nelíbilo obchodníkům ani dalším uživatelům Etherea. Výsledkem je, že těžaři ETH v září vydělali rekordní částku celkem 166 milionů USD, a to pouze z transakčních poplatků.

Ale nyní se ale věci vrátily do normálu. Podle údajů společnosti Glassnode klesly celkové transakční poplatky Etherea z 42 763 ETH na 5 898 ETH během tří týdnu od 17.9., což odpovídá poklesu o 86,2 %.

Poplatek za transakci poklesl v podobném měřítku, a to z maxima 17,62 USD ze dne 17. září na 2,1 USD k 5. říjnu. Díky tomu je nyní použití blockchainu Etherea levnější.
Celkový ETH získaný horníky každý den v posledním měsíci
Celkové ETH získané minery každý den v posledním měsíci. (Obrázek: Glassnode)

Poklesl také absolutní počet transakcí v síti. Z 1,32 milionu na 935 000, tedy pokles o 29,2 % ve stejném období.

Celková uskutečněná hodnota poklesla ještě více. A to z 6,5 milionu ETH na 1,7 milionu ETH, což je pokles o 74 %.

Celkový počet transakcí Etherea za den

Celkový počet transakcí Etherea za den. (Obrázek: Glassnode)

S transakčními poplatky ETH hýbe trh DeFi

Zvýšení poplatků zaznamenané v období od června do září bylo z velké části způsobeno rychle rostoucím zájmem o průmysl decentralizovaného financování (DeFi), v němž významnou pozornost upoutaly platformy jako Uniswap, Curve, Aave a různé projekty farmaření s výnosy, jako je YAM. Vzhledem k tomu, že síť Ethereum je schopna zpracovat pouze s omezeným počtem transakcí v každém bloku a dokáže zpracovat pouze přibližně 10–14 transakcí za sekundu, dramaticky vzrostla konkurence v blokovém prostoru, což vedlo k válce mezi těmi, kteří potřebovali potvrzení své transakce rychleji.

Nedávné vystoupení 10 největších projektů DeFi sledovaných společností CoinGecko

10 největších projektů DeFi sledovaných společností CoinGecko. (Obrázek: CoinGecko)

Bitcoin na tom byl podobně v roce 2017

Podobné zvýšení poplatků bylo zaznamenáno u blockchainu s bitcoiny (BTC) v prosinci 2017, což vedlo k nárůstu průměrného poplatku za transakce až na více než 50 USD.

Závěr

Nyní humbuk kolem projektů DeFi poněkud utichl a většina hlavních minicí DeFi je v posledním týdnu v otřesných ztrátách, včetně Uniswap (-27,6 %), Yearn Finance (-41,2 %) a UMA (-28,5 %). To by mělo Ethereu poskytnout tolik potřebný prostor pro dostatečné nadechnutí.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img