07.04.20 Technická analýza ETH/USD a LTC/USD – Altcoiny se probraly k životu!

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Analýza na Ethereum (ETH) a Litecoin (LTC) byla sice v neděli, ale vzhledem k událostem z posledních 24 hodin je na čase udělat alespoň krátký update. Ethereum a Litecoin se relativně dlouhou dobu plácaly ve stejných cenových relací. Nicméně včera se situace na altcoinovém trhu začala měnit, a díky tomu vývoj kurzu na těchto dvou altech pěkně akceleruje. Ale tady pozor, svůj názor jsem od včerejší analýzy na Bitcoin nezměnil. Pořád mi to dost smrdí nějakým podrazem a podmínky se klidně mohou dynamicky překlopit k horšímu. Největší problém totiž přetrvává, kde jsou ty velké objemy? Cena roste a objemy nikde, nerozumím tomu.

Aktuální situace na 4H TF ETH/USD

analýza eth

Minule cena ještě konsolidovala pod horní hranou zakresleného trianglu, ale za několik hodin se povedl nejen breakout z patternu, ale postup i akceleroval. Jak sami můžete vidět, tak cena procházela bez větších problémů skrze jednu rezistenci za druhou, ale nakonec se stejně musel někde postup zastavit. To se stalo na S/R levelu 176,18 USD a můžeme zde vidět první náznak zaváhání. Ovšem pozitivně lze vnímat průraz hladiny 166,92 USD, která by teď měla hrát roli silného supportu. Každopádně moje výtka směřuje k nákupnímu tlaku, který v konotaci na nedávnou historii není sice nejmenší, ale když to srovnám s dobou před rokem, tak je to až směšně slabé.

A to není to nejhorší. Největší problém je v tom, že objemy spíše soustavně klesají a trh zatím do tohoto trendu nevrazil žádný pořádný klín. Co z toho vyplývá? Že je sice fajn vidět, jak kurz Etherea postupuje up, ale bez potvrzení objemy to nelze brát moc vážně. Respektive, je to extrémně riskantní. Potvrzení pohybu objemy je naprosto zásadní a nelze tento chybějící aspekt brát na lehkou váhu.

Indikátory

Co se týče indikátorů, tak ty na oplátku hrají ve prospěch růstu. Hodnoty RSI překonaly hraniční oblast 70 bodů a hodnoty se vyšplhaly až na 88 bodů. Nicméně momentum se již překlápí. Na MACD je znatelný nárůst akcelerace setrvačnosti a zatím jen s minimálními náznaky oslabení na histogramu indikátoru. Křivky Stoch RSI se i nyní nachází v překoupené části.

Aktuální situace na 4H TF LTC/USD

Nyní se pojďme podívat na trh s LTC, kde akcelerace růstu proběhla identicky jako na Ethereu. V těchto chvílích je cena 46 USD a už je trochu znát ztráta té síly, které se trh předtím držel. Zatím ale nic zásadního. Každopádně býkům se povedlo překonat S/R level 43,77 USD a jestli to nakupující pushnou výš, tak je další překážkou hladina 48,37 USD. Osobně považuji za dost silné hladiny právě 48,37 a 51 USD.

Jestli se má na trhu s LTC něco zásadně změnit, tak nejdřív musí dojít k překonání zmiňovaných hladin. Objemy jsou na tom podobně jako u předchozího coinu. Při takovém runu bych čekal daleko víc. Bylo to až moc snadné a klidně to nakonec může vyústit v nehezký bull trap.

Indikátory

Hodnoty indikátoru RSI vystoupaly až na 86 bodů, což je solidní. Momentum ovšem trochu zesláblo a překlápí se. Nicméně není to rozhodně definitivní, protože menší zaváhání nejsou ničím překvapivým. Indikátor MACD ukazuje skutečně malinkaté zaváhání na histogramu. Křivky na Stoch RSI jsou na tom identicky jako na předešlém trhu.

Závěr

Současný stav je čím dál více bizarní, protože cena se pořád tlačí up, ale přitom není pohyb podpořený nákupním tlakem. Co dělají medvědi? Spí? Vždyť kdokoliv větší by to mohl tvrdě poslat dolů. Na co se čeká? Či opravdu stačí tak málo k tomu, aby se to povedlo vytlačit nahoru? Mnoho otázek, na které bych rád znal odpověď.

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img