22.3.20 Technická analýza ETH/USD a LTC/USD – Postupujeme v bear flagu, vylije se z něj kurz?

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

V rámci dnešní analýzy vás čeká double, což znamená, že si rozebereme trh s dvěma coiny. Konkrétně se podíváme na zub trhu s Litecoinem (LTC) a Ethereem (ETH). Hned vám dám odpověď na otázku, která je kladena v titulku. Respektive, stále se držím svého předešlého soudu a to je, že nakonec půjdeme otestovat low z prosince 2018. Nasvědčuje tomu i struktura současného retracementu, který nejvíce připomíná obyčejný bear flag. Už jen z toho důvodu absolutně nevěřím tomu, že by se z posledního dumpu trh tak snadno vzpamatoval. Ta struktura je na obou coinech vlastně identická, až z toho trochu mrazí.

Aktuální situace na 4H TF ETH/USD

analýza ETH

Asi nemusím navazovat na poslední analýzu, protože očekávám, že je všem naprosto jasné, co se v posledních deseti dnech odehrálo. Propad to byl tvrdý a od ročního maxima po roční minimum činila ztráta 65 %. Díky aktuálnímu retracementu se samozřejmě část těchto ztrát podařilo zasaturovat. Nicméně propad byl až tak dynamický, že jsem chvíli opravdu věřil tomu, že trh stihne otestovat právě to low z prosince 2018. Pullback ale nakonec začal daleko dříve. Z počátku to byla jenom automatická reakce a na cenovém levelu 139,66 USD se to zase obrátilo dolů. Nad S/R levelem 98,7 USD se situace začala pomalu překlápět, až to před třemi dny začalo sílit a cena rychle postupovala vpřed.

Tady chci upozornit na jednu věc. Volatilita byla na obyčejný retracement velmi vysoká. Když se pohne cena od spodní hrany bear flagu po horní, tak to dělá klidně 30 – 35 %. Vraťme se ale ještě k tomu dynamickému postupu kurzu, který během 48 hodin nesmírně vygradoval a kurz díky tomu vyšplhal až po level 152,99 USD. Zrovna tuto úroveň považuji dlouhodobě za dosti silnou, takže není až takovým překvapením, že proběhlo rázné zamítnutí. Následoval tvrdý drop a to až po level 114,67 USD, kde to býci začali vykupovat a díky tomu vyhnali cenu rychle nahoru. Pro mě osobně to bylo docela překvapivé a trhu to dává určitou naději. Je tu zkrátka vidět určitá snaha.

Aktuální situace na 4H TF LTC/USD

Na trhu s Litecoinem je průběh retracementu naprosto stejný, takže bych mohl klidně jen vyměnit hodnoty úrovní z předchozího trhu a popis by seděl. Každopádně zde došlo k zamítnutí na rezistenci v cenovém levelu 43,77 USD a následoval tedy tvrdý drop. Ten býci okamžitě vykoupili a v těchto chvílích cena pomaličku postupuje UP, ale setrvačnost je oslabená. Všimněte si na obou trzích toho, že objemy kontinuálně klesají s růstem ceny. Zájem nakupujících očividně slábne a zároveň se tím i potvrzuje hypotéza, že jsme v bear flagu.

Máme neděli, takže bych se ani trochu nedivil, pokud by dneska došlo k výplachu a otestovali jsme konečně to low z prosince 2018. Opravdu mě moc zajímá, jak zde trh zareaguje. Hladina low je konkrétně u Litecoinu na úrovni 22,31 USD a její otestování by znamenalo propad ze současné hodnoty o více jak 43 %. Ještě bych chtěl podotknout, že jestli nedojde do pár dní k průrazu skrze spodní hranu patternu, tak zakreslený bear flag na obou trzích není pravděpodobně validní.

Závěr

Jestli jsou validní oba patterny, tak jejich targety jsou níže než samotné úrovně zmiňovaných low. Při hitnutí targetu u LTC by to znamenalo propad pod 20 USD, čímž bychom se dostali na cenu z počátku roku 2017, pokud mě paměť neklame. Když budu teď ignorovat trh s BTC futures na CME, kde je velký gap, tak to moc pozitivně na Ethereu a LTC nevypadá. Víc ale budeme vědět ve chvíli, kdy dojde k většímu pohybu ceny. Zatím bych se ale držel toho, že jsme jenom v rámci krátkého retracementu, po kterém logicky následuje pokračování ve směru trendu. 

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img