23.10.19 Technická analýza NEO – Připravuje se NEO na další propad?

0
(0)
Ing. Jaroslav Jarolím
Ing. Jaroslav Jarolím
Šéfredaktor, vystudovaný ekonom, který našel zálibu v teoretické a investiční ekonomii. Zabývám se i technickou a fundamentální analýzou. Na webu mám na starost hlavně tvorbu analýz, vzdělávacího obsahu, zadávání úkolů a novinek. Téměř vše, co na Kryptomagazinu vyjde, mi projde pod rukama. Především se snažím, abychom čtenáře v klíčových investičních okruzích vzdělávali.

Tak tento měsíc jsme už stihli třeba analýzu na Monero, méně známý ETP, Zcash a naposledy jste se se mnou podívali na EOS. Nyní pojďme na čínské NEO, kde je situace spíše horší. Po tom tvrdém propadu, co krypto ke konci minulého měsíce zažilo, NEO zkonsolidovalo do podoby pokračovacího trojúhelníku. Z toho tedy můžeme vyvozovat, že se trh připravuje na další pokles.

Nejhorší na tom je, že celková situace na trhu spíše právě vypadá na to, že ještě minimálně trochu vyklesáme. To bylo zatím k úvodu vše a teď se pojďme podívat, jak na tom NEO vlastně je.

Aktuální situace na 4H TF NEO/USD

analýza NEO

Tvrdý propad a krátké oživení

Jak už všichni víme, začátkem posledního zářiového týdne došlo k tvrdému sešupu. Během několika hodin byla ztráta skoro 20% a zamítnutí dalšího poklesu bylo až na úrovni 6.86 USD. Trh se poté pokusil jako obvykle nějaké předchozí ztráty umazat, což je takové to chytání padajících nožů. Ti, co po propadu ihned do trhu naskákali, dokázali cenu vypumpovat až blízko hladiny 8.29 USD. Samozřejmě se tam cena moc dlouho neohřála a zase došlo k poklesu skoro na původní hodnotu.

Od té doby je vývoj kurzu spíše stranově naladěn. Nejníž se zase kurz dostal po úroveň 6.86 USD, kde opětovně proběhl odraz up a cena se za pár dní vyšplhala zpátky k horní hraně trianglu. Od horní hrany útvaru došlo k odrazu směrem dolů a v současné době cena konsoliduje na hladině 7.23 USD. Nejpravděpodobnějším scénářem bude, že kurz vyklesá ke spodní hraně. Dá se přepdokládat, že na spodní hraně dojde k průrazu a tím by se kurz z patternu vylil.

Kdyby k tomu opravdu došlo, tak target je až na ceně 5.5 USD. Což pro některé může znamenat dobrou příležitost pro short. Nicméně, trh může překvapit a nečekaně se vydat i úplně opačným směrem. Když Bitocin zavelí, tak je jasné, že klidně dojde k té méně pravděpodobné situaci. Za nezměněných okolností je to ale jasný sell pod spodní křivkou. Jakmile se sem cena dostane, tak se sepnou Stop-lossy a auto short příkazy a pak to popadá jak domino.

Indikátory

Z RSI je jasné, že prostor pro pád, či růst, tu je. Navíc víme, že se křivka indikátoru není schopna v poslední době ani dostat se do překoupené části indikátoru, což je dost bearish. Na MACD máme po čerstvém bearish crossu, takže momentum je negativní. Na Stochastic RSI se ovšem křivky dostaly do přeprodané oblasti a už probíhá bullish cross. Nicméně, dokud se momentum dostatečně nezvedne, tak to nic neznamená.

Závěr

Celkový dojem z grafu není prostě nic moc. Myslím si, že je z patternu jasné, že se trh připravuje na další propad. A nemělo by už ani dlouho trvat, zda dojde k průrazu skrze horní hranu, či tu spodní. Jestli bude breakout na jih, tak je target dosti vražedný a znamenalo by to další ztrátu přes 20 %. To by zrovna hodleři tohoto coinu určitě neuvítali, protože ti, co nakupovali v létě, tak už jsou i tak dost zpráskaní. 

Jestli se vám moje analýzy líbí, tak nezapomeňte dát této stránce odběr nebo sledovat FB stránku, aby vám žádná další neunikla!

Co číst dále?

22.10.19 Technická analýza komodity stříbro – připravuje se stříbro zase na pohyb up?

POZOR: Žádné údaje v článku nejsou investiční radou. Před jakýmkoliv investováním proveďte vlastní research a analýzu, vždy obchodujete jen na své vlastní riziko. Tým kryptomagazin.cz důrazně doporučuje individuální zvážení rizik!

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img