Kryptoměny zabíjí a podporují terorismus, říká Gates

0
(0)

Multimilionář, filantrop a také zakladatel Microsoftu Bill Gates vyjádřil své znepokojení nad způsoby zneužívání kryptoměn a nad dopady takového jednání. Nelíbí se mu jejich anonymita a na adresu Bitcoinu prohlásil, že zabíjí.

Slova jako podvod, bublina a další jsme na adresu kryptoměn slyšeli již několikrát. Bill Gates se však postaral o další pozdvižení, když včera na síti Reddit prohlásil, že digitální měny jako Bitcoin zabíjí a také podporují terorismus. Zdá se tedy, že zakladatel Microsoftu nemá kryptoměny příliš v lásce.

Kryptoměny a nákup drog, zbraní a další nekalosti

Jednou z vlastností kryptoměn, díky které si získaly takovou popularitu, je zcela určitě anonymita. Podle Billa Gatese, zakladatele Microsoftu, to však až taková výhoda není, ba naopak na její adresu vyjádřil hlubokou nespokojenost. Podle něj je anonymita špatná, protože ztěžuje snahy vlád a činných orgánů odhalit daňové úniky a další nezákonné jednání. Naznačuje tím, že digitální měny tak lze skoro až beztrestně využívat k financování řady nekalých a nezákonných činností, jako například obchodování s drogami, praní peněz a mimo jiné také k nákupu zbraní a podpoře terorismu.

Takové stanovisko se pochopitelně setkalo s odporem a jak jeden uživatel poznamenal, drogy lze bez problému získat i pomocí běžné měny. A to je samozřejmě pravda. Zneužívání léků na předpis, či výroba a prodej tvrdých drog probíhal i v dobách, kdy žádné kryptoměny neexistovaly. Gates však odpověděl poněkud asertivně a poukázal na to, že v případě běžné měny nelze uskutečnit platbu bez fyzické přítomnosti. To podle něj významně ztěžuje například vyplácení výkupného za únos a podobně.

Vzhledem k tomu, že decentralizace a anonymita jsou jedny z nejvíce přesvědčivých vlastností kryptoměn, je více než pravděpodobné, že se Gatesovy poznámky na jejich adresu setkají především s nesouhlasem.

Ačkoliv je nezpochybnitelné, že současný model kryptoměn hraje černému trhu do karet, čemuž by mohly tento rok zabránit také regulace, považovat je za důvod velkého počtu úmrtí ve spojitosti s užíváním drog je poněkud “přitažené za vlasy”.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Bigby

Šmírováním lidí si zvykl, že je to normální. To jako první výtka. Už jako kluk šmíroval lidi přes jeho programy. Dnes je Windows vesměs už pouze šmírovací OS. STB by se styděla kdyby viděla dnešní praktiky. Osobně si myslím, ze BG je už ve věku, kdy nemá rád když nemá nad něčím kontrolu a proto se sejří. Ale aby byli kryptoměny zcela anonymní je taky blbost.

Ado

Na Slovensku zabijaju eurofondy.

spot_img