VÍME, co způsobilo včerejší pumpu Bitcoinu! – Důvod růstu o 1000 $ během čtyř hodin

0
(0)
Dariusz Matuszyński
Dariusz Matuszyński
Jsem zakladatelem portálu Kryptomagazin.cz, o kryptoměnách na české scéně nebylo prakticky nic, a tak jsem se rozhodl to napravit. Mám rád myšlenku decentralizace, trochu toho cypherpunku a kryptoanarchie. Krypto odvětví je můj svět, kde se denně pohybuji a pracuji, nemohu to tedy již nazvat koníčkem nebo zálibou. Rád vás na vašem kryptomagazínu vždy uvítám :)

Na Kryptomagazínu často píšeme o možnosti, že cena Bitcoinu narazila na pomyslný strop a v nejbližších týdnech  se dočkáme větší korekce. Tyto předpoklady byly dosud vždy nesprávné. Král kryptoměn si razí cestu vzhůru a většinu coinů, akcie a komodity nechává daleko za sebou.

Podobně to bylo i včera, když se Bitcoin ze supportu v okolí 8000 $ během několika minut dostal téměř až na 9000 $. Následoval pád o několik stovek dolarů a momentálně se již na většině burz obchoduje za 8800 $. Za posledních 24 hodin tak zaznamenal zisk slušných 10 %.

To čekal jen málokdo. Bitcoin tímto pohybem prorazil rezistenci na hladině 8 400 $ a má volnou cestu k 10 000 $. Co však reálně způsobilo včerejší pumpu? Nějaká manipulace? To ne.

O pumpě si více můžete přečíst zde:

[HOT] Pumpa na závěr týdne – Bitcoin je na novém maximu!

Shortovat Bitcoin se nevyplatí

Důvod včerejší pumpy byl stejný jako důvod většiny pump na trhu s BTC. Způsobila ji likvidace short pozic těsně nad 8k a nad 8,4k, což spustilo řetězovou reakci. Většina lidí vsadila na zdravý rozum a po odmítnutí hladiny 8 400 $ očekávala korekci. Ta však nepřišla. Namísto toho se trh vydal nečekaně směrem nahoru.

Stačil pouze menší pohyb (možná pár dolarů nad 8k), aby se aktivovaly stoplossy prvních větších short pozic.

Při shortování Bitcoinu vyděláváte na tom, že hodnota BTC klesá – vyděláváte tedy na pohybu směrem dolů. Při ukončení pozice (stoploss nebo likvidací) se tedy BTC nakupují, ne prodávají. Short tedy v principu funguje opačně než klasický nákup BTC.

1h BTC/USD - Bitstamp
1h BTC/USD – Bitstamp

Dnešní zprávy z kryptosvěta: Top 5 zemí, ve kterých se povědomí o Bitcoinu začíná pořádně rozšiřovat • Praní peněz přes transakční poplatky? + další novinky

Nákupem Bitcoinů se na burze hodnota tohoto digitálního aktiva zvýší, což samozřejmě zlikviduje další shorty. Taková řetězová reakce nakonec vyhnala cenu BTC až na 8 939 $ (Bitstamp). Podle serveru ccn.com se uzavřely short pozice v celkové hodnotě 130 milionů dolarů.

Krypto je očividně zase na koni a podnikat v kryptoměnách se opravdu vyplatí. Svezte se na vlně dalšího hypu!

Přečtěte si můj nejnovější motivační článek:

Všem, kteří pochybovali – Nyní máte šanci

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Petr

Kdyby to byl jen short squeez vrátil by se na původní úroveň ale tady short zvedl a posléze někdo niže podržel.

spot_img