Deutsche Bank – regulace kryptoměn do roku 2023?

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Markus Mueller, vedoucí investičního oddělení Deutsche Bank, sdělil, že “právní rámec”, který by legitimizoval investice do kryptoměn, by mohl existovat do “pěti až deseti let”.

Mueller původně v rozhovoru pro Bloomberg v pondělí 29. ledna varoval před současnými investicemi do kryptoměn s tím, že je to vhodné jen pro ty, jenž “investují spekulativně”.

“Jakmile bude nastolena bezpečnost a příslušná důvěra, mohou být kryptoměny přehodnoceny a vyhodnoceny stejně jako ustálené třídy aktiv. Je možné, že právní rámec bude existovat za pět až deset let.”

Medvědí Deutsche Bank

Deutsche Bank tradičně zaujala na kryptoměny medvědí pohled, a když ceny vzrostly, v prosinci varovala, že významný pokles Bitcoinu “nebyl finančními trhy brán na zřetel, protože jde o okrajovou záležitost”.

Německo nadále v regulaci kryptoměn zaostává na úrovni spotřebitelů, čímž se výrazně liší od iniciativ v jiných zemích.

Začátkem tohoto měsíce ředitel německé centrální banky předešel připomínkám britských a amerických zákonodárců na Světovém ekonomickém fóru s tím, že regulace kryptoobchodu by měla být společným mezinárodním úsilím.

Závěr

Deutsche Bank se přidává k dalším institucím, které volají po regulacích kryptoměn a kryptotrhů a po mezinárodní spolupráci v téhle oblasti.

O regulačních snahách v dalších zemích jsme už také psali a budeme toto téma i nadále sledovat.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img