Anonymní transakce pro Bitcoin jsou tady!

0
(0)

Častým argumentem pro i proti Bitcoinu je jeho anonymita, tedy absence nutnosti zveřejňovat identitu účastníku transakcí tak, jak to známe z běžných bankovních převodů. Pravdou ale je, že její míra není absolutní, a právě to se pokouší změnit nová peněženka Samourai Wallet.

Pseudo-anonymita

Bitcoinové transakce dohledatelné na blockchainu nejsou plně anonymní. Jak jistě víte, některé oblíbené burzy, které vyžadují pro registraci či případný výběr kryptoměn doklady prokazující vaší identitu. Kupříkladu veřejná adresa Vaší peněženky na Bitmexu pravděpodobně obsahuje písmena BMEX, podle čehož ji můžete snadno identifikovat. A tak je tomu i u jiných směnáren a burz. Chrání se tím před případným stíháním státními orgány, které jim tuto praxi nařizují, a usnadňují si řešení různých problémů, které mohou při provozu, či užívání burzy nastat. Tím může být například ztráta Vašich přihlašovacích údajů.

Jinými slovy, existuje poměrně snadný způsob jak zjistit odkud kam Bitcoiny putují, a s jistou pravděpodobností určit, kdo je na konci celého řetězce. Samourai Wallet nabízí elegantní řešení.

Tip redakce: Víte, jaký je rozdíl mezi hot wallet a cold wallet?

Peněženka Samourai

Peněženka Samourai Wallet / BIP47 (Bitcoin Improvement Proposals) vytváří mezi Vámi a adresátem unikátní trvalé spojení, které generuje při každé transakci nové adresy. To je důležité. Prakticky je tak nemožné vystopovat z historie Vašich operací identitu majitele. Použití je velmi intuitivní a jednoduché a stojí a padá s aplikací pro Samourai Wallet jménem PayNym. V podstatě je to seznam lidí, s kterými provozujete transakce. Vyberte jméno adresáta, zvolíte množství BTC a odešlete. Žádné opisování adresy a scanování QR kódu. Tak prosté to je.

Jednou z častých výtek k Bitcoinu, která je argumentem proti masovému přijetí, je dlouhá a složitě působící adresa peněženek. Samourai Wallet zefektivňuje, a uhlazuje celý – pro některé kostrbatý a matoucí proces platby – a vytváří uživatelsky velmi příjemné a snadno ovladatelné prostředí.

Mohlo by vás zajímat: 55 % všech BTC je uloženo v peněženkách velryb, je to problém?

Features

Další výhodou jsou pokročilé funkce peněženky, jako například multi-sending, díky které můžete odeslat platbu několika lidem zároveň, nebo možnost vymazat či obnovit peněženku pomocí SMS za použití Vašeho PIN kódu.

Dále Důvěryhodný uzel – Trused Node, který propojí váš soukromý Node s peněženkou  a dovolí vám umísťovat transakce do Bitcoinové sítě bez nutnosti spolehnout se na třetí stranu.

Podrobná úprava designu podle Vašich osobních preferencí je už jen drobná radost, kterou si vývojáři Samourai Wallet pro uživatele připravili.

Závěr

Bitcoin je stále ve vývoji a každá z podobných aplikací uskutečňuje sen mnohých z nás, o jeho rozšíření a celospolečenském využití. Zdá se, že anonymita je pro čím dál vetší skupinu lidí nezanedbatelnou hodnotou, a ve spojení s jednoduchostí a praktičností, jakou v sobě Samourai Wallet ukrývá, a po kterých – přiznejme si – většina z nás touží především,  nabízí univerzální nástroj pro budoucnost bezhotovostních plateb a je dalším krokem k obecnému přijetí Bitcoinu jako měny.

NAŠE NEJNOVĚJŠÍ VIDEO

Zdroj:
bitcoinist.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img