ICO projekty zatím nesměnily svá Etherea za dolary – máme se obávat?

0
(0)
Dariusz Matuszyński
Dariusz Matuszyński
Jsem zakladatelem portálu Kryptomagazin.cz, o kryptoměnách na české scéně nebylo prakticky nic, a tak jsem se rozhodl to napravit. Mám rád myšlenku decentralizace, trochu toho cypherpunku a kryptoanarchie. Krypto odvětví je můj svět, kde se denně pohybuji a pracuji, nemohu to tedy již nazvat koníčkem nebo zálibou. Rád vás na vašem kryptomagazínu vždy uvítám :)

Když cena Etherea spadla o téměř 50 procent během prvních dvou týdnů měsíce srpna, někteří analytici spekulovali, že to mohlo zapříčinit právě ICO a masivní výprodej jimi nasbíraných kryptoměn.

V průběhu roku 2017 a na začátku roku 2018, kryptoměnové startupy vybraly miliardy dolarů. Tyto peníze samozřejmě dostaly v podobě kryptoměny Ethereum. To všechno bylo hrozně super v době, kdy cena ETH rostla.

Tip redakce: 5 ICO podvodů, v nichž lidé přišli o 100 milionů $

Výprodej ETH z ICO

Cena Etherea je nyní na letošních minimech a začaly se rojit spekulace, že pokud bude  medvědí nálada na trzích i nadále pokračovat, startupy se začnou svých ETH zbavovat, aby si zachovaly alespoň část vybraných peněz.

Podle nového průzkumu Diar, drží různá ICO ještě asi 38 % původně vybraných kryptoměn ve svých peněženkách, zatímco dalších 62 procent prostředků již bylo prodáno nebo přesunuto.

Na stavy veřejných peněženek ICO projektů se můžete podívat zde.

I když podle výsledků průzkumu to může vypadat, že se většiny ETH již zbavily, existuje několik důležitých faktorů, které je třeba mít na paměti. Za prvé skutečnost, že finanční prostředky byly přesunuty, ještě ani zdaleka neznamená, že byly také prodány. Za druhé všechny prostředky, které mají různá ICO k dispozici, je třeba spotřebovávat k realizaci projektů.

Mohlo by vás zajímat: EU se chystá legalizovat ICO – jen další forma crowdfundingu?

Potrvá to dlouho

Larry Cermak, vedoucí analytik společnosti Diar, varoval, že podniky, které nemají stabilní příjmy ze svých projektů a aktivit (což je drtivá většina), budou svými zásobami bombardovat ETH trh roky.

“Je zřejmé, že mnoho ICO bude i nadále prodávat své ETH mince k pokrytí provozních nákladů a financování podnikání. Je důležité si uvědomit, že většina těchto projektů nevytváří žádný příjem. A s největší pravděpodobností ani nezačne. To zase vytváří tlak na prodej ETH.” napsal na Twitteru.

Závěr

V poslední době kolem virtuální měny Ethereum nepanuje zrovna ideální nálada. Co si myslíte vy? Nastal čas se začít vážně obávat dlouhodobých výprodejů ETH, které mají ICO projekty nastřádané?

Zdroj:
ccn.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img