CEO Ripple: Amerika zaostává za ostatními zeměmi v přijímání kryptoměn

5
(5)

Brad Garlinghouse, výkonný ředitel společnosti Ripple, si myslí, že Spojené státy v oblasti kryptoměn již za ostatními zeměmi zaostávají. A to zejména kvůli nejistotě v oblasti regulace. Podle něj již země jako Austrálie, Japonsko a Singapur udělaly správnou věc, když zavedly pro kryptoměny jasná pravidla.

Přirovnal potenciál této technologie k internetu a vyzdvihl rozhodnutí Ameriky ji v 90. letech minulého století přijmout, ačkoli její přednosti byly v té době ještě relativně neznámé.

USA se nyní snaží dohnat ztrátu

V nedávném rozhovoru pro agenturu Bloomberg Garlinghouse uvedl, že země jako Austrálie, Japonsko, Singapur, Velká Británie a Švýcarsko již zavedly komplexní pravidla pro sektor kryptoměn. Tímto krokem povzbudily investory a podnikatele, aby působili na jejich území:

Je mnoho zemí, které si daly na čas a promyšleně vytvořily tato jasná pravidla.

Doporučil pak americké vládě, konkrétně Komisi pro cenné papíry a burzy, aby učinila totéž a zastavila odliv talentů do zahraničí.

Garlinghouse uvedl jako příklad počátky internetu a pochválil USA za to, že koncem 90. let minulého století nastavily správnou regulaci. Ta Spojeným státům umožnila proměnit se v technologické centrum, jímž jsou dnes.

Podívejte se na výhody, které to přineslo Spojeným státům z geopolitického hlediska: Amazon a Google mají sídla a ústředí v USA.

Podle jeho názoru by se regulační rámec pro kryptoměny měl zaměřit především na ochranu spotřebitele. Zároveň by se SEC měla přestat chovat jako “kladivo” a na vše pohlížet jako na “hřebíky”. Naopak by si měla hlavně uvědomit, že ne všechna aktiva jsou cennými papíry.

Ne vždy to budou cenné papíry, některá tato aktiva se používají jako měny.

Předseda SEC, Gary Gensler, nedávno zopakoval svůj názor, že vše kromě bitcoinu je cenný papír. Z tohoto důvodu trvala na tom, že všechny kryptografické transakce, s výjimkou těch, které se týkají BTC, by měly být sledovány a pod dohledem agentury.

Případ SEC vs. Ripple bude mít dopad na celé odvětví

Americký úřad pro dohled nad cennými papíry zahájil v roce 2020 soudní řízení proti společnosti Ripple. V něm tvrdí, že její vedení nezákonně prodávalo token XRP investorům, aniž by jej předtím zaregistrovalo jako cenný papír. Ačkoli právní bitva stále nebyla ukončena, Garlinghouse je přesvědčen, že její výsledek bude “klíčový” pro budoucnost celého

To, že SEC zahájila řízení proti společnosti Ripple, není ve skutečnosti jen případem společnosti Ripple nebo XRP. Jde tady o celé odvětví a o to, jak bude SEC hrát a útočit na celý kryptoměnový průmysl.

Závěr

Generální ředitel vyjádřil názor, že způsob, jakým regulátor stanovuje pravidla prostřednictvím vymáhání, není správný. Místo toho by měl umožnit rozvoj technologie a zároveň zajistit maximální bezpečnost pro investory. S tím se dá určitě souhlasit.

Jsme nově také na sociální síti LinkedIn. Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde naleznete další zajímavý obsah. Máme také Youtube kanál, kde můžete dát odběr, aby vám neuteklo žádné video nebo stream. Podporu nám můžete vyjádřit skrze Patreon ZDE.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 5

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img