CZ předpovídá “existenční důsledky” pro tradiční antikryptoměnové finanční subjekty

4.8
(4)

Neochota tradičních hráčů zasadit se v krátkodobém horizontu o přijetí kryptoměn přetrvává. Generální ředitel kryptoměnové burzy Binance, Changpeng Zhao (CZ), tvrdí, že toto rozhodnutí by se mohlo v příštích dvou desetiletích obrátit proti nim.

Vzhledem k tomu, že tradiční instituce aktivně snižují expozici vůči kryptoměnám, zejména pak v reakci na kolaps ekosystému v roce 2022, generální ředitel společnosti Binance se domnívá, že tento krok by mohl mít potenciálně negativní dopad na tyto tradiční finanční hráče.

Nechají si tradiční finanční hráči ujet vlak?

Krach velkých kryptografických společností, jako jsou FTX a Terraform Labs, snížil důvěru investorů. Přinutil tak tradiční trh přehodnotit své strategie pro vstup do kryptoměnového ekosystému. Zatímco v krátkodobém horizontu působí neochota tradičních hráčů jako brzda přijetí kryptoměn, CZ tvrdí, že toto rozhodnutí se jim může v příštích dvou desetiletích vymstít.

Podle CZ se v příštích 10-20 letech tradiční finanční hráči, kteří se rozhodnou zpomalit přijetí kryptoměn, ocitnou daleko za křivkou přijetí.

Nedostatečné přijetí kryptoměn může mít za 10-20 let pro tradiční finanční hráče existenční důsledky.

CZ spolu s dalšími kryptoměnovými podnikateli věří, že jednání aktérů, jako je Sam Bankman-Fried, vrátilo toto odvětví o několik let zpět.

Abych byl upřímný, myslím si, že regulátoři budou toto odvětví oprávněně kontrolovat mnohem, mnohem přísněji, což je pravděpodobně dobře.

Dlouhodobou sázku CZ na výše popsaný osud krypto odpůrců podporují i investoři. Ti se pomalu začali vzpamatovávat z traumat z roku 2022. Celkový pozitivní sentiment je podpořen pomalým, ale konzistentním bull runem, který vrátil cenu bitcoinu z 15 000 USD k 23 000 $ (v době psaní článku 22 952 USD).

Aktuální přehled všech kryptoměn můžete sledovat pod přiloženým odkazem ZDE.

Obvinění Binance z obchodování zasvěcených osob

V souvislosti s rostoucími obviněními z obchodování zasvěcených osob informovala společnost Binance o politice nulové tolerance. Ústy svého mluvčího se vyjádřila:

Na každého zaměstnance se vztahuje 90denní zákaz jakýchkoli investic a vedoucí pracovníci společnosti Binance mají povinnost čtvrtletně hlásit veškeré obchodní aktivity.

V roce 2018 zahrnovala politika společnosti Binance pro prevenci obchodování zasvěcených osob 30denní lhůtu, která byla nyní prodloužena na 90 dní.

Závěr

Co myslíte, dojde na slova generálního ředitele a skutečně si nechají, pokud nezmění svůj přístup, velké tradiční finanční instituce ujet vlak?

Jsme nově také na sociální síti LinkedIn. Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde naleznete další zajímavý obsah. Máme také Youtube kanál, kde můžete dát odběr, aby vám neuteklo žádné video nebo stream. Podporu nám můžete vyjádřit skrze Patreon ZDE.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.8 / 5. Počet hlasujících 4

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Jenda
Hodnocení článku :
     

Jako úplně se nemýlí

Vojtech

Já myslím, že nemá anung, stejně jako kdokoliv jiný. Za 10-20 let … víme kulový. Zajímavější je tak jistě zvážit, proč to říká a proč právě teď.

spot_img