Ekologičtí aktivisté žalují New York kvůli těžbě kryptoměn

0
(0)
Ing. Kamil Pošvic
Ing. Kamil Pošvic
Nadšenec do krypta, Web3 a technologií. Ve svém portfoliu mám kryptoměny, akcie, drahé kovy, kryptoměnové deriváty a NFT. Primárně se rozhoduji na základě technické analýzy s přihlédnutím k makroekonomickým ukazatelům.

Komise správního úřadu státu New York v září 2022 schválila přeměnu elektrárny Fortistar North na zařízení pro těžbu kryptoměn. Elektrárna leží ve městě North Tonawanda, v těsné blízkosti Niagarských vodopádů. Schválení se nelíbí ekologickým aktivistům. Ti na komisi proto podali žalobu.

Schválení je podle obžaloby v rozporu s newyorským zákonem o klimatu z roku 2019 (CLCPA – Climate Leadership and Community Protection Act ). Zákon si klade za cíl snížit do roku 2050 celostátní emise o 85 %. Právě případný provoz těžebního zařízení na území státu je údajně v rozporu s tímto cílem. Aktivisté odhadují, že při chodu 24/7 by mohla továrna vyprodukovat až o 3000 % více skleníkových plynů. Na to poukazoval již otevřený dopis z roku 2021, kdy se skupina místních podniků postavila proti plánované přeměně.

Elektrárna projde přestavbou na zemní plyn

Elektrárna funguje na topný olej a slouží pouze jako záloha pro případ vysoké poptávky (například při prudkých výkyvech počasí nebo krizových situacích). Kanadská těžební společnost Digihost plánuje předělání zařízení na zemní plyn s ohledem na životní prostředí. Zároveň také poukazuje na souhlas s těžebním místem. Ten jim vydal plánovací komise Severní Tonawandy po dokončení ekologické kontroly.

Závěr

Ceny energií dosahují v současné době svých maxim a zároveň máme relativně levné kryptoměny. To vytváří silný tlak. Těžební firmy musí řešit optimalizaci procesu. Jedním z možných řešení je určitě provoz vlastní elektrárny. Obejdete tak síť a množství poplatků. Cenu elektřiny máte za výrobní náklady a těžba se může opět začít vyplácet. Možná je to lepší varianta než přesouvat těžbu do zemí s levnějšími energiemi.

Jsme nově také na sociální síti LinkedIn. Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde naleznete další zajímavý obsah. Máme také Youtube kanál, kde můžete dát odběr, aby vám neuteklo žádné video nebo stream. Podporu nám můžete vyjádřit skrze Patreon ZDE.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img