2023: Litecoin na vzestupu?

4.5
(6)

Litecoin je kryptoměna, která byla spuštěna v roce 2011 jako alternativa k bitcoinu. Jejím zakladatelem je Charlie Lee, bývalý zaměstnanec společnosti Google. Litecoin je postaven na otevřeném zdrojovém kódu bitcoinu a má některé technické rozdíly, například rychlejší transakce a větší počet konkrétních jednotek (84 milionů oproti 21 milionům bitcoinů).

Od svého uvedení na trh se Litecoin stal jednou z nejoblíbenějších kryptoměn a jeho hodnota od té doby výrazně vzrostla. Nyní se používá hlavně k rychlým online platbám a jeho obliba stále roste.

Litecoin a rok 2023

Litecoin (LTC) zahájil rok 2023 velmi optimisticky, protože jeho cena je v současné době stanovena na 74,25 USD poté, co za posledních 24 hodin vzrostla o 7,05 %. Při svém současném tempu Litecoin snižuje ztráty nabyté v minulém týdnu, protože maloobchodní držitelé se rozhodli začít rok právě Litecoinem.

Podle on-chain statistik Litecoinu je jeho růst poháněn intenzivní akumulací za posledních 24 hodin. Vzhledem k tomu, že objem obchodů stanovený na 458,3 milionu dolarů vzrostl o 16,29 %, existuje jasný důkaz, že na tuto probíhající akumulaci shodně tlačí maloobchodní (retail) obchodníci.

Cílem Litecoinu je zakončit rok lepším způsobem ve srovnání s rokem minulým, který se vyznačoval úmornou kryptoměnovou zimou. Vzhledem k tomu, že rok 2022 vyšel jako rok, kdy došlo ke krachu mnoha předních kryptofirem, včetně Celsius Network, Three Arrows Capital (3AC) a FTX Derivatives Exchange, LTC uzavřel rok se ztrátou 50,9 %.

Ačkoli to můžeme označovat za špatný výsledek, pravdou zůstává, že Litecoin překonal většinu coinů v první desítce podle tržní kapitalizace, kterou profiluje CoinMarketCap. Díky tomuto hvězdnému začátku zůstávají očekávání ohledně LTC vysoká a více než 800 000 obchodníků jej zařadilo na své watch listy kryptoměn, aby mohli sledovat jeho výsledky po zbytek roku.

Rostoucí užitečnost Litecoinu

Litecoin byl navržen tak, aby sloužil jako jedinečný platební token, a jeho účel v tomto ohledu se stále těší masivnímu rozšíření. Odbytová místa, kde mohou uživatelé utrácet své mince, se rozšířila z PayPal na řadu dalších, mimo jiné MoneyGram, NOWPayments a BitPay.

Pro Litecoin spočívá jeho význam, navzdory kritice na adresu jeho držitelů, ve schopnosti předstihnout svého největšího konkurenta onchain Bitcoin (BTC), pokud jde o rozmanitost využití v celé šíři.

Jsme nově také na sociální síti LinkedIn. Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde naleznete další zajímavý obsah. Máme také Youtube kanál, kde můžete dát odběr, aby vám neuteklo žádné video nebo stream. Podporu nám můžete vyjádřit skrze Patreon ZDE.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hlasujících 6

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
2 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Ivan

A kde jsou ty predikce, že LTC na konci roku bude za 100 Euro. Spis to vypada na nádech před smrtí…

Pandrhola & Trautenberk & Krkovička

LTC nám už vydělal mnoho BTC, tak jen tak dál!

spot_img