Spotřeba bitcoinu se snížila o 25 %, roste zájem o obnovitelné zdroje

5
(2)
Michal Fortýn
Michal Fortýn
Jsem kryptoměnový nadšenec a redaktor, působící na portálu kryptomagazin.cz, rád pracuji s novými technologiemi. Jako gamer rád sleduji herní scénu a zajímám se o propojení herního světa s tím kryptoměnovým. #memelord

Spotřeba energie bitcoinu od začátku června, kdy se cena opět výrazně propadla, klesla o více než 25 %. Jedná se o masivní propad za poslední tři týdny.

Spotřeba bitcoinové elektřiny od začátku června klesla

Podle dat univerzity Cambridge se současná spotřeba elektřiny bitcoinu pohybuje okolo  10,57 GW, což je o 3,69 méně než naměřené údaje z 6. června letošního roku. S těmito úrovněmi odhadovaná roční spotřeba okolo 92,63 terawatthodin.

Spotřeba energie bitcoinu se tak díky poklesu dostává na na úroveň mezi Kazachstánem a Pakistánem. Porovnáme-li spotřeba bitcoinu s těžbou zlata po celém světě, bitcoin vychází výrazně šetrnější. Pokud bereme celkovou světovou spotřebu, bitcoin se podílí na 0,12 %.

Odhady univerzity Cambridge jsou založeny na prahové hodnotě ziskovosti, která využívá různé typy těžebních zařízení jako výchozí bod.

“Spotřeba energie bitcoinu primárně pramení z mechanismu shody důkazů o práci (proof-of-work). Mechanismus motivuje těžaře bitcoinu ke spotřebě v závodě o vybudování dalšího bloku bitcoinu. Vítěz získá přesný počet bitcoinů.”

Co se týká ekologie, nedávné studie ukazují, že těžaři se stále častěji zaměřují na levné obnovitelné energie. Po exodu těžařů z Číny se většina usídlila ve Spojených státech amerických a Kanadě.

V době psaní článku se cena BTC pohybuje okolo 21 154 USD dle KMC.

Zájem

Cena bitcoinu v posledních týdnech razantně klesla. Od začátku června letošního roku se cena BTC pohybuje okolo hranice 20 000 USD. Další informace ohledně vývoji ceny kryptoměn naleznete v našich pravidelných technických analýzách nebo streamech.

Na kompletní data spotřeby energie bitcoinové sítě Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index se můžete podívat pod přiloženým odkazem ZDE. [1]

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Pro více informací se nezapomeňte také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ, kde na vás čeká další zajímavý obsah.

Zdroje:

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img