[Odpolední zprávy] • Coinbase se loučí s verzí služby “Pro” • a další články

4.5
(2)
Michaela Nocarová
Michaela Nocarová
Už od mala mě táhla technika a sci-fi. Studium IT mě dotáhlo až do světa kryptoměn, kde se pohybuji od roku 2014. Od té doby jsem se toho naučila již mnoho. A stále se mám co učit. Nejvíc mě na nich fascinuje, že spojují tolik světů dohromady a možnost svobodné volby. Bez hranic.

Vítejte u dnešního přehledu kryptozpráv:

TRHY

Uplynulý víkend byl pro BTC jedním z nejhorších, co se týče cenových pohybů, protože aktivum se propadlo na 18měsíční minimum 17 500 USD. Stalo se tak poté, co během necelých deseti dnů ztratilo téměř 50 % své hodnoty.

Býci se však v tomto okamžiku vzchopili a nedovolili další pokles. Právě naopak, tlačili aktivum na sever a bitcoin se v pondělí ocitl v obchodování nad 20 000 USD.

Dokonce se vyšplhal až na sever k 21 500 USD, ale v tomto bodě neuspěl a ustoupil o zhruba 1 000 USD. Pak přišly komentáře předsedy Fedu v americkém Kongresu, v nichž Powell uvedl, že centrální banka bude pokračovat ve zvyšování úrokových sazeb ve snaze bojovat s inflací.

Po doručení této zprávy začal bitcoin klesat a ponořil se pod 20 000 USD, ale to trvalo jen krátce. Od této chvíle stojí aktivum nad touto hranicí.

Ethereum pokračuje ve svém boji o definitivní znovuzískání 1 100 USD. Včera se pod tuto hranici ponořilo, ale drobný 2% nárůst v denním měřítku posunul druhou největší kryptoměnu těsně nad ni. [1]

Technické analýzy: 

ETH/USD – Vypadá to pro ethereum nadějně

BTC/USD – Čekám, co vyšší Time frame. Od IX..

Kryptoměny

Dominance stablecoinů na novém ATH, jak se kryptozima prohlubuje

Když obchodníci a investoři opouštějí své pozice v kryptoměnách, obvykle je před stažením z burz převedou na stablecoiny jako fiat. Tento exodus probíhá již šest týdnů, což způsobuje růst podílu stablecoinů na trhu.

Navíc se tak děje navzdory snížení nabídky toho největšího na světě, tetheru. A to i navzdory obrovské díře, kterou po sobě zanechal pád stablecoinu UST společnosti Terra, kdysi třetího největšího.

Podle společnosti CoinGecko činí celková tržní kapitalizace všech stablecoinů 155 miliard dolarů. Celková tržní kapitalizace kryptoměn činí 943 miliard dolarů, což znamená, že stablecoiny představují 16,4 % z celkového objemu. Polovina ze šesti největších kryptoměn podle tržní kapitalizace jsou nyní stablecoiny. [2a]

Apecoin v květnu ztratil 2,5 miliardy dolarů ze své tržní kapitalizace

Květnová katastrofa na kryptotrhu nezůstala bez odezvy a spolu s ní padla i jedna z “vycházejících hvězd” v kryptoměnovém prostoru, apecoin (APE). Cena apecoin vykázala tváří v tvář ochromujícímu krachu kryptotrhu solidní výkonnost.

Vysoký objem obchodů APE ve výši 3,37 miliardy dolarů k 1. květnu se promítl do tržní hodnoty přesahující 4,55 miliardy dolarů.

Vysoký objem likvidace ze strany držitelů mincí vzrostl 1. května a zrychlil od 9. do 13. května, což výrazně přispělo k poklesu tržní hodnoty APE. Důvodem je podle odborníků mimo jiné širší geopolitické a globální klima včetně nejistoty v souvislosti s probíhající válkou na Ukrajině. [2b]

Většina indikátorů bitcoinu říká, že jsme dosáhli dna

Většina cyklických ukazatelů bitcoinu naznačuje zvrat rally, protože aktivum konečně dosáhlo dna, podle generálního ředitele CryptoQuant on-chain a tržního centra. Analytik naznačuje, že otevírání velkých shortů na bitcoinu je právě teď riskantnější než obvykle, protože většina ukazatelů je potlačena.

Analytik ukázal šest ukazatelů, které obchodníci a investoři používají k určení současného stavu trhu a jeho potenciálu odrazu pomocí údajů on-chainu, jako jsou realizované ztráty a zisky, poměr MVRV a pozice těžařů BTC.

[2c]

Banky, burzy, firmy

Coinbase se loučí s verzí služby “Pro”

Kryptoburza Coinbase oznámila, že do konce letošního roku ukončí svou pro verzi služeb Coinbase. Burza dále uvedla, že svou pro verzi nahradí zavedením možnosti pokročilého obchodování na webu Coinbase.com, která má pomoci zjednodušit krypto transakce pro masy.

Coinbase nyní převádí všechny své profi služby pod jednotnou platformu. Burza v obsáhlém blogovém příspěvku odhalila podrobnosti o tom, jak plánuje ukončit svou pro verzi služeb a zavést možnost pokročilého obchodování v aplikaci Coinbase.

Platforma dále dodala, že neustálé “tření a překrývání funkcí” byly jedněmi z důvodů, které donutily Coinbase k tomuto kroku. [3a]

Akvizicí společnosti KnownOrigin se eBay pouští hlouběji do NFT

Gigant v oblasti internetového obchodu eBay oznámil akvizici tržiště s nezaměnitelnými tokeny, čímž rozšiřuje svůj vpád do ekosystému NFT. Společnost eBay oznámila, že získala tržiště NFT s názvem KnownOrigin, což představuje její největší krok do oblasti digitálních sběratelských předmětů.

Společnost KnownOrigin se sídlem ve Velké Británii byla založena v roce 2018 jako platforma umožňující tvůrcům obsahu a sběratelům nakupovat a prodávat NFT digitální sběratelské předměty na blockchainu. V oznámení byla popsána jako “přední” tržiště, ale analytické platformy vypovídají o něčem jiném.

Podle DappRadar je ve světě NFT tržišť minnow, na 27. místě s denním objemem obchodů ve výši pouhých pár stovek dolarů. Pokud však jde o tržiště NFT založená na Ethereu, je na osmém místě. Od svého spuštění platforma zprostředkovala 5 189 obchodů v hodnotě 7,8 milionu dolarů. [3b]

CBDC, Regulace

Americký zákonodárce předkládá argumenty pro digitální dolar

Člen Sněmovny reprezentantů za stát Connecticut Jim Himes zveřejnil návrh, jehož cílem je zahájit dialog o případném zavedení digitální měny centrální banky Spojených států amerických (CBDC).

V bílé knize zveřejněné ve středu Himes vyzval Kongres, aby začal zkoumat zavedení digitálního dolaru vydávaného Federálním rezervním systémem a zabránil tak zaostávání vlády v inovacích v oblasti finančních technologií. Podle amerického zákonodárce by CBDC “neměla být považována za náhradu starších platebních systémů a měn, ale za další alternativu pro spotřebitele a podniky”.

V bílé knize byl předložen návrh, v němž by CBDC mohl představovat obavy ohledně transparentnosti, bezpečnosti a soukromí ve srovnání s fiat měnou. Himes dodal, že jakýkoli regulační rámec CBDC přijatý Kongresem by měl zahrnovat “silné procesy identifikace uživatelů, které vyžadují, aby zprostředkovatelé osvědčovali totožnost držitelů peněženek”, přičemž Federální rezervní systém a “zúčastněné komerční subjekty” by měly stanovit pokyny. [4a]

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img