Cardano velryby začaly po 7měsíčním dumpu opět akumulovat

4.5
(2)

Na pozadí skutečnosti, že se cena Cardano (ADA) v posledním týdnu pohybovala v sestupné spirále, určitě mnohé z vás potěší, že se jeho cena v posledních 24 hodinách vrátila do zelených čísel, a to navzdory všeobecnému medvědímu sentimentu, který na trhu kryptoměn aktuálně panuje.

Cena Cardana se nyní (v době psaní článku) obchoduje na úrovni 0,788 USD, což znamená, že se za posledních 24 hodin mírně (o 2 %) zvýšila. V součtu posledních sedmi dní ale vidíme pokles o více než deset procent, přičemž deváté největší aktivum podle tržní kapitalizace dosáhlo takto nízkých úrovní naposledy v únoru 2021.

Nižší cena láká k akumulaci

Nicméně nejnovější údaje ukazují, že velrybí adresy Cardano, které drží mezi jedním až deseti miliony ADA, v posledních pěti týdnech, po sedmiměsíčním dumpu, opět začaly ADA tokeny hromadit a během měsíce března přidaly do svého držení 190 milionů tokenů ADA. Alespoň podle informací platformy Santiment, zveřejněných 3. května.

Cardano key whale addresses.
Zdroj: Santiment

“Klíčové velrybí adresy Cardano se nacházejí v úseku 5 týdnů akumulace a ceny na 15měsíčním minimu.”

Ekosystém Cardano roste

Pozitivní zprávou pro fanoušky Cardana ovšem, že je navzdory tomu, že jeho cena klesla na nejnižší úroveň za posledních patnáct měsíců, ekosystém ADA se nadále rozšiřuje.

Stojí za to zdůraznit, že Cardano 25. dubna zvýšilo velikost bloku o 10 %, což vedlo k rychlejšímu zpracování transakcí a lepšímu výkonu DApp. To předchází hardforku Vasil, který je naplánován na červen a jehož cílem zavést do Cardana několik vylepšení škálování. Mezi očekávané novinky patří mimo jiné pipelining, nové Plutus CIP a disková úložiště.  To vše by mělo vést k růstu protokolu a dramatickému zvýšení jeho transakční propustnosti.

Kromě toho síť nedávno představila konvertor Cardano ERC-20, který do její platformy přinesl podporu pro migraci tokenů ERC-20 a zvýšil počet případů použití dostupných vývojářům aplikací i podnikům.

V nedávno sdílené statistice týkající se růstu sítě tým vývojářů IOHK prozradil, že v současné době je na ní postaveno 925 projektů, kdy největší podíl patří NFT sbírkám s masivním podílem 46,6 %. V závěsu za nimi pak jsou – NFT marketplaces, metaverse projekty, DeFi, gaming, lending a DEX s podíly 4,1 %, 3,4 %, 1,9 %, 4,2 %, 1,7 % a 3,8 %.

Závěr

Prudký nárůst nákupního tlaku by v podstatě mohl znamenat, že velryby předpokládají, že by mohlo dojít v nejbližší k cenovému zotavení ADA a na úrovni 0,8 USD by mohla vzniknout silná supportní zóna.

Máte-li jakýkoli dotaz týkající se kryptoměn, neváhejte se přidat do naší diskuzní skupiny na Facebooku. Nezapomeňte se také připojit na náš oficiální discord server KRYPTOMAGAZIN CZ.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.5 / 5. Počet hlasujících 2

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img