25.01.22 Technická analýza BTC/USD – Shrnutí situace, od IX..

4.7
(16)
IX..
IX..https://ixtrading.live
Technický analytik, trader od roku 2000/01 Tvůrce a zakladatel projektu IXtrading - výuka institucionální TA, psychologie a disciplína, ochrana investic..

Je tomu další týden od posledního článku a situace na trhu se moc nezměnila. Tedy o proti minulému článku ano, ale mezitím proběhlo videjko, ve kterém jsme s Darem pár věcí shrnuli. Dnes si ale ještě některé detaily upřesníme a koukneme na reakce trhu u podstatných hladin.

Úvodní povídačka

Od posledního článku trh sestoupil z hladiny 42k k predikovaným 35k a prozatím na lednové svíci vytvořil LOW necelých 33k. Sám tu jsem velmi nalomený a nedokážu relevantně zhodnotit, zdali to bude trhu stačit. Zkušenost mi ale velí, že se mám držet své původní predikce, dokud nebude skutečně mimo hru.

Při hladině 35k konečně vidíme nějaký slušný pohyb, který se na daily grafu projevil jako zamítnutí prorazit měsíční hladinu 35k. Ačkoliv i během natáčení jsem mluvil o průrazech hodinových svící, hodinové svíce v tomto případě jako průraz nic neznamenají.

Daleko podstatnější je například daily graf a tam vidíme, že k průrazu nedošlo. Co je ovšem to hlavní, jelikož se jedná o měsíční hodnotu, jde tu především o měsíční CLOSE. Proto hodinové průrazy jsou nerelevantní ukazatel signálu v tomto případě. Daro ve videu toto nakousl, ale já jsem se nedostal k odpovědi.

Také trh potvrzuje slova o rozpětí pohybu trhu kolem klíčových hladin Supportů a Rezistencí (S/R), kdy jsem upozorňoval, že trh bude využívat pásmo kolem hladiny +/- 2000 $. Ačkoliv vidíme na hodinovém grafu, že trh skutečně prorazil až na 33k $, tak ale daily CLOSE je daleko nad 35k $. To jen pro příklad, aby bylo vidno co mám na mysli.

Nejprve Daily graf

BTC/USD Daily graf Bitstamp..

Na daily si shlédneme, jak prozatím hladina 35k obstála, že nedošlo k jejímu průrazu a že včera proběhlo velmi slušné zamítnutí. I když to ale vypadá celkem pěkně, stále tam není jistota odrazu. Velmi snadno to může selhat a prorazit na nové LOW, kor v případě, nedostaví-li se nákupy. Likvidita je stále slabá a to i přes to, že tento víkend byl ve znamení slušných objemů oproti jiným víkendům.

Proto hrozí selhání jak jsem popisoval v předchozím článku a dokonce sestup na nové LOW.

Každopádně daily by mohlo využít prostoru po EMA30 (oranžová plovoucí křivka), která nyní kopíruje hodnotu kolem 42k $. Trh by tak mohl splnit další část predikce a vystoupat tak k retestu hladiny okolo 40k $. Tam ale očekávám zatím selhání a pokles k opětovnému retestu hladiny 35k $. O tom jsme již také psal v minulém článku.

Poznámka autora: Vždy si pamatujte o čem mluvím a vždy se toho držte. Mé analýzy jsou psané jako jeden nekonečný příběh a vždy na sebe navazují. Data uvedena v předchozích článcích jsou vždy platná, dokud je trh sám nezruší.

Dnes slíbený nižší TimeFrame

Ukázka H1 grafu BTC/USD Bitstamp – reakce na cenové hladiny..

Minule jsem sice slíbil pohled na H4 graf, ale ten není v tuto chvíli moc zajímavý pro účely, které nyní potřebujeme. Opět se tím dostávám k videu, ve kterém mluvím o přesně definovaných hodnotách a to na cent přesných hodnotách.

Pro každého analytika je nutné vědět, která z hladin je skutečně relevantní pro trh. Její přesná hodnota nám pak ukazuje reakce trhu, ze kterých lze dále vyvodit několik dalších závěrů, se kterými pak analytik pracuje.

Každopádně vidíte, že trh při každé hladině reaguje. Jsou to místa, kde by každý obchodník měl přizpůsobovat jak své vstupy a výstupy z trhu, ale také pro řízení rizik – Risk Managmentu.

Pravidlem u takových hladin bývá konsolidace, akumulace. Trh vytváří většinou pattern potvrzující trend – FLAG formaci nebo realizuje naopak formaci obracející trend. To je důsledek výměn pozic v trhu, kdy jedni upisují zisky a druzí naopak do trhu vstupují.

To jen trocha teorie..

Závěrem

Na rovinu říkám, obávám se selhání a poklesu na nové LOW. Přesto důvěřuji zatím své predikci, úvodní myšlence, trh ji doposud nenarušil a nemám tedy důvod od ní odbíhat.

Proto z pohledu H1 grafu čekám alespoň útok na EMA a SMA200 (týdenní hladina 38k $ v tuhle chvíli) s možností průrazu až ke cca 40k $ jak uvádí predikční vlna vymezující prostor pro pohyb.

Nelze očekávat rovnou průraz UP a proto se počítá s dalším retestem hladiny 35k $. Jestli se má pak realizovat má úvodní predikce pro rok 2022, retest 35k $ by byl famózním odrazem. Ale to ještě nebudeme předbíhat. Na to je třeba si počkat, jak ten trh nakonec bude reagovat. Jak jsem zmínil ve videu, i když ta myšlenka je pěkná a technicky krásně do grafu sedí, stejně si ten trh udělá co bude chtít.

Buďme tedy připraveni na cokoliv, jako vždy.. 🙂


 

Článek není obchodním doporučením ani pobídkou k investicím. Jedná se pouze o technické zhodnocení trhu od IX..

 

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.7 / 5. Počet hlasujících 16

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
22 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
kubik

Jak jsem již několikrát psal,čekám obrat okolo 28,4t,nyní podle 4h grafu by to mohlo jít k 40t a to si myslím je pastička a půjdeme asi k tomu měsíčnímu suportu a tam se to bude nějaký čas mrcasit,mělo by to takto zůstat asi 6 měsíců,tak uvidíme časem.

Petr 2

Můj tip je 38,2k a to dnes do 21h potřebujeme nalákat amíky , a pak už budem čekat na Fed.

LHTS

Musite nekdy na tu slezinu prijit! Jsem take Petr (v realu) a ty odhady mate v soucasne dobe uplne stejne jako ja.

Petr 2

To mě moc těší, jsem rád že jsou tady konečně i lidé s nadhledem a umí rozeznat ,obchodovat a tím diskutovat HODL strategii a nebo příležitostní třeba po propadu aniž by někdo musel vysvětlovat o které strategii zrovna mluvi, ono je to z textu jasne bohužel jen těm kteří se orientují. Zbytek píše hovna.

Co se týče toho ETH je tam zajímava i pozice kolem 1300 1350 . Opravdu vše záleží (jestli ) a kam až to vysypou.

Vážím si pozvání na slezinu, ale jsem samorost . Neni v tom nic osobního vůči nikomu tady .Názory jakekoli poz i neg jsou pro mně tady vždy jiný pohled na danou věc. A řekněme že mám k tomu své důvody zůstat anonymní.
Každopádně moc děkuji .

LHTS

Chapu a respektuji. Ja mam nicmene urcite duvody k tomu, aby se vseobecne zvysovalo povedomi o cryptu, obchodovni s cryptem a o budoucnosti blockchain technologii a k tomu je potreba se i osobne setkat.

mr.hodl

No asi to teď bude past, pád na cca 30tis $ a pak….. to the moon 🙂

Petr 2

Dnes Nasdaq -2,5%
SP -2%
Na závěr to leze nahoru klasicka bouda .

A nebo něco co nevíme a FED zachrání trhy a jdem k 50k🤣

Alex
Hodnocení článku :
     

Konečně pořádná analýza, diky ti !!!!!!!

AjRep

A jak je vidět – nevyšlo to 🙂

LHTS

co presne nevyslo? 🙂

LHTS

jde, zkuste (primy odkaz)

https://postimages.org/

LHTS

comment image

LHTS

Ano, dela to presne co je popsane. (kvalitni TA). Potrebuji nejaky range v ramci supportu a rezistenci. Dost (co do agregovaneho objemu kapitalu) obchodniku porad kouka do monitoru a okamzite reaguje na trh. Ta pasma se mohou +/- posouvat.

LHTS

Tech otocek v ramci pasma 20 (extrem, hybridni valka) – 40 (42,5) bude hodne. Je cim dal tezsi ve velkem levne nakoupit kvuli neustale klesajicim objemum – to uz je tolik minci ztazeno? a pevnym hodlerum.

Poslední editace 2 let před přes LHTS
LHTS

Jak jsem uz psal, odprodava se (+ intraday cca 14dni obchodovani) po schodech nahoru v ramci “mezi-range” (podle TA). Uplne stejna strategie jakou ma obchodnik “Jan”.

Petr 2

To je moc hezká věta kterou tady spousta lidí kolem ATH nebyla schopna pochopit👍

LHTS

spusteni SKICA (klavesa Windows + shitf +S, https://postimages.org/, ctrl+v, copy (primy odkaz) vlozeni hypertextoveho odkazu

spot_img