Uživatelé Cardana již stakují více než 10 miliard ADA tokenů

4.4
(7)

Cardano letos zažívá velmi úspěšný rok. Poté, co nedávno prošlo dosud zřejmě nejdůležitějším hard-forkem (Shelley) své historie, mohou jeho příznivci oslavit další zajímavý milník. Více než třetina z celkové nabídky ADA tokenů byla delegována do staking poolů.

Dle údajů ze stránky AdaPools.org vyplývá, že více než 24 000 delegátorů převedlo své ADA tokeny (v součtu více než 10,28 miliardy) do některého z množství staking poolů. To znamená, že 39,5 % ze všech mincí, které jsou nyní v oběhu (cca 26 miliard ADA tokenů) se zapojilo do správy sítě.

Plánovaný počet 1000 poolů již skoro na dohled

V kryptoměnovém světě velmi očekávaný hard fork Shelley proběhl 29. července po pěti letech usilovné práce vývojářského týmu. Tou naprosto nejzásadnější změnou je, že všichni držitelé ADA tokenů se nyní mohou zapojit do stakingu a získat tak další ADA mince.

K dnešnímu dni existuje 893 aktivních staking poolů (číslo platné v době psaní článku), což je 84% nárůst od spuštění upgradu. Cílem je dosáhnout počtu 1000, což zajistí dostatečnou úroveň decentralizace.

Na rozdíl od některých jiných blockchainů založených na proof-of-stake, představitelé Cardana se rozhodli jít cestou stakingu, aby zajistili v síti dostatek uzlů.

Uživatelé Cardana si mohou buď založit vlastní pool, nebo se připojit k některému z již aktivních. První možnost povede samozřejmě k větším odměnám, ale ne každý může mít technické znalosti k tomu, aby dokázal zprovoznit vlastní pool.

ADA cardano
Zdroj: medium.com

Další funkce Cardana již tento rok

Generální ředitel IOHK, Charles Hoskinson, navíc potvrdil, že Cardano se chystá další zajímavé novinky, včetně tolik očekávaných smart contractů, představit ještě letošní rok.

Hoskinson, který byl jedním ze spoluzakladatelů Etherea, se již dříve nechal slyšet, že Cardano by se po zavedení těchto funkcí stalo jednou z nejlepších kryptoměn vůbec.

“Cardano je jednou z nejlepších kryptoměn na trhu, když o něm přemýšlíme ve srovnání s Bitcoinem. Jakmile získáme nativní aktiva a inteligentní smlouvy, jsme na nejlepší cestě stát se nejlepší kryptoměnou vůbec.”

Dle roadmapy Cardano se předpokládá, že ke spuštění fáze Goguen, která by právě měla představit decentralizované aplikace a inteligentní smlouvy (smart contracty), by k jejímu spuštění mělo dojít během 4. čtvrtletí tohoto roku.

Závěr

Cardano od Shelley hard-forku dokazuje každým dnem svůj potenciál, který je podpořen také zájmem obchodníků a investorů. Z toho, jak sleduji dění okolo této kryptoměny, si dovolím zavěštit, že Cardano by mohla čekat velmi slibná budoucnost.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 4.4 / 5. Počet hlasujících 7

Buď první kdo článek ohodnotí

Zdroju.today
Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
spot_img