[Aktualizováno] Litecoin Cash fork se blíží, pravděpodobně však jde o podvod

0
(0)
Denisa Falta
Denisa Falta
Původem vystudovaná ekonomka, se zkušenostmi z bankovnictví, neziskovek a později s vlastním podnikáním. Přes sci-fi, zejména utopické a dystopické romány, jsem se dostala až ke kryptoměnám a blockchainu. Na nich mě fascinuje možnost sledovat v přímém přenosu to, co by dřív bylo považováno za sci-fi.

Litecoin Cash oznámil, že odpočítávání k hard forku Litecoinu začalo. U Litecoin bloku 1371111 bude vytvořena nová kryptoměna Litecoin Cash (LCC). Celý projekt však vzbuzuje na kryptoscéně spíše rozpaky než nadšení. 

Algoritmus umožní těžbu běžnému uživateli

Každý vlastník získá forkem za jeden Litecoin deset Litecoin Cash. Stejně jako bitcoin bude LCC využívat algoritmus SHA-256. Vývojáři kryptoměny tvrdí, že díky využití tohoto algoritmu bude umožněna těžba coinů i běžným uživatelům, na rozdíl od někdy kritizované těžby Litecoinů pomocí skriptu ASIC.

Kontroverze okolo Litecoin Cash

Celý projekt je nicméně poněkud kontroverzní. Jedním z důvodů je anonymita vývojářského týmu, který má na oficiálních stránkách uvedena jen křestní jména nebo dokonce jen přezdívky. Vývojáři si dále jedno procento předtěžených coinů rezervují pro sebe. Je to však alespoň podstatně méně než u některých jiných projektů.

Také není úplně jasné, co vlastně chtějí vývojáři forkem řešit. Litecoin nemá, na rozdíl od Bitcoinu, problémy se zpracováním transakcí nebo s vysokými poplatky.

Jde o podvod?

Tvůrce Litecoinu Charlie Lee se na Twitteru vyjádřil, že jde o podvod. Jiní se ale vyjadřují v tom smyslu, že jde jen o neoficiální fork oblíbeného Litecoinu, který se snaží přiživit na známém jménu.

Mám se o fork zajímat?

Pokud nemáte Litecoiny, nejspíš to pro vás nebude zajímavá investice. Pokud Litecoiny máte, je to možnost, jak získat další altcoiny – ať už se rozhodnete si Litecoin Cash ponechat nebo je vyměnit za jinou kryptoměnu, ovšem se vší opatrností.

EDIT/ Dávejte si však pozor. Litecoin Cash nevypadá moc dobře a je možné, že prostě jde jenom o scam. Určitě nedoporučujeme nakupovat tento coin, případně do oficiální peněženky importovať privátní klíče.

Při výběru Litecoin Cash pozor

Pokud vlastníte Litecoiny a rozhodnete se vybrat Litecoin Cash, v žádném případě nezadávejte nikam své soukromé klíče od peněženek, kde máte uložené další mince, a to ani na oficiální webové stránky nebo do “oficiálního” software. V ideálním případě použijte pro výběr peněženku, na které nemáte uložené žádné další prostředky. A sledujte další vývoj kolem tohoto forku, než se do případného výběru pustíte.

Přímé Zdroje:
Jméno: Litecoin Cash Development Team
Email:  [email protected]
Sídlo: London, United Kingdom

Litecoin Cash Web:  https://litecoinca.sh
Litecoin Cash na BitcoinTalk:  https://bitcointalk.org/index.php?topic=2876538.0
Litecoin Cash na Twitteri:  https://twitter.com/LitecoinFork
Litecoin Cash na Telegramu:  https://t.me/litecoincashofficial
Subscribe na Reddite:  https://www.reddit.com/r/LCCofficial/
Litecoin Cash na Discordu:  https://discordapp.com/invite/F2nZXnW
Litecoin Cash na GitHubu:  https://github.com/litecoincash-project/

Další zdroje: Reddit.com, Smartoptions.io, Twitter.com, Steemit.com

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
6 Komentáře
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
kRoCaN

Jen další důkaz toho že kryprotměny slouží k vlastnímu obohacování nikoliv k nějakému prospěšnému účelu , každý zmrd si chce nahrabat do své kapsy co nejvíc a pokud možno co nejjednodušším způsobem a obyčejné ovce co s tím obchodují na burze jim na to skočí .

Vojta

tedy zadny rozdil od beznych penez, ktere bezmyslenkove jako ivce pouzivame?

kRoCaN

Proto jsem toho názoru že kryptoměnu nemají budoucnost , pokud se takto budou zneužívat kryptoměny k vlastnímu obohacení tak nemají šanci z dlouhodobého hlediska uspět .Proč by měli mít těžaři nějaké výhody o proti obyčejnému obchodníkovy , na takovou decentralizaci se vám na to může každý vysrat .Pokud to nebude nějak regulačně ošetřené aby se nemohli bezdůvodně obohatit na kryptoměně která má jednou nahradit fiat měnu tak to nikdy budoucnost nebude a není se čemu pak divit že banky proti krypotměnám bojují , protože opravdu jen slouží k vlastnímu obohacení nikoliv k tomu účelu ke kterému byl vytvořen .

Karel H.

Při Bitcoin Cash forku jsem BCH obdržel ve stejném množství, jako jsem vlastnil Bitcoiny na burze.
Obdržím tedy Litecoin Cash také, když mám Litecoiny na burze?
Děkuji

Pupik

To záleží na tom, jak se k tomu postaví ta konkrétní burza. Zadejte dotaz na ni.

Pavel

Šanci bude mit zlato na BLOCKCHAIN s funkci kryptomeny!

spot_img