[HOT NEWS] Ethereum Classic (ETC) pod 51% útokem? – Stovky bloků musí projít reorganizací?

0
(0)

Posílali/přijímali jste v poslední době ETC? V tom případě můžete mít problém. Nechceme malovat čerta na zeď, ale zdá se, že ETC blockchain byl/je pod 51% útokem! Tento typ útoku spočívá ve shromáždění většinového hashratu a vytížení bloků, které nějakým způsobem obcházejí stanovený protokol.

Pokud se útočníkovi podaří vytvořit nejdelší řetěz, může si dělat prakticky cokoli. Hlavně posílat stejný coin dvakrát (double spending). Komunita kolem této kryptoměny si naštěstí útoku všimla. Je však nutné reorganizovat stovky bloků a prakticky forknout chain.

51% útok – Jeho pozitiva a negativa a proč se používá

Podobné problémy měla na jaře 2018 i kryptoměna Verge. Jde o relativně náročný způsob, jak krást kryptoměny, protože nejprve musíte shromáždit velké množství výpočetního hardwaru – v tomto případě grafické karty.

51% útoků nás pravděpodobně čeká víc. Hashrate většiny kryptoměn od posledního ATH výrazně klesl a použitých grafických karet jsou plné bazary. Zajímá vás, které kryptoměny jsou náchylné na 51% útok? No, je jich dost.

(Článek pokračuje pod odkazem)

Kryptoměny, které jsou v současnosti náchylné k 51% útoku

Jak se chovat během hacku?

  • V případě, že máte ETC na burze, se nemáte čeho obávat. Burzy už o situaci vědí a nepřijímají vklady ani výběry ETC.
  • Pokud plánujete platit pomocí ETC, pro jistotu počkejte, dokud si nebudeme 100% jisti, že útok skončil.
  • Pokud očekáváte platbu v ETC, považujte jakékoli ETC, které vám přijdou, za irelevantní. Jasno budete mít až po reorganizaci bloků.
  • Nenakupujte ani neprodávejte ETC na decentralizovaných burzách nebo na směnárnách, pokud přitom musíte dělat transakci na ETC blockchainu.
  • Pokud vlastníte takovou směnárnu, omezte obchodování s ETC, dokud se situace nevyjasní.

Až budeme vědět víc, budeme vás o tom v Kryptomagazínu informovat. Přihlaste se k odběru novinek (návod najdete tady), ať o tom víte jako první!

Mohou mi hackeři ukrást moje ETC?

Ne.

Přeloženo ze slovenského originálu, který pro Kryptomagazín připravil Samuel S.

Klikni na hvězdičky pro hodnocení!

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hlasujících 0

Buď první kdo článek ohodnotí

Přihlásit k odběru
Upozornit na
guest
1 Komentář
nejstarší
Nejnovější S nejvíce hlasy
Zpětná vazba na text v článku
Zobrazit všechny komentáře
Rob

ETC je podle mě špatný fork bez budoucnosti. Nečekám, že by to s ním mělo dopadnout dobře. I tak se divím, že si s ním někdo dává tolik “práce”. Tedy že se to i může někomu vyplatit…

spot_img